През изминалия октомври най-много са установените замърсители на въздуха в

...
През изминалия октомври най-много са установените замърсители на въздуха в
Коментари Харесай

РИОСВ подгони замърсителите на въздуха в Пловдив

През миналия октомври най-вече са откритите замърсители на въздуха в Пловдив – сочи статистиката на Регионална инспекция за опазване на околната среда за този интервал. Темата е хронично злободневна за града и региона, изключително след започването на отоплителния сезон, гласят изводите на екоинспекцията. 

Глобени  девет индустриални предприятия, нарушили условията за осъществяване на лични периодически измервания на концентрациите на нездравословни субстанции, изпускани в атмосферния въздух от техните мощности.  

Още четири акта са получили компании, нарушили Закона за водите – измежду тях са хотел с ресторант и завод в община Родопи, търговски център, автосервиз за мотокари в с. Бенковски, две винарски мазета в Съединение и Перущица. Проверките са открили,  че те са надвишили многокартно допустимите правила за нездравословни и рискови субстанции в отпадъчните води, избрани в разрешителните им  зони.  

Фермер  от село Първенец е санкциониран поради изсичането  на растителност и обработка на предпазени площи от мрежата „ Натура 2000 “. 

През октомври екоинспекцията е направила  147 инспекции на 110 обекта, съставяйки 14 акта на извършители на екологичното законодателство, съобщи БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР