През изминалите седмици държавните власти отчетоха наплив от желаещи да

...
През изминалите седмици държавните власти отчетоха наплив от желаещи да
Коментари Харесай

Дълги опашки от желаещи да се ваксинират срещу COVID-19

През миналите седмици държавните управляващи регистрираха напор от искащи да се имунизират против COVID-19. Откакто у нас работи условието за зеленн документ, дневно се слагат приблизително към 20 хиляди дози.

Към обяд в събота своя ред пред пункта за ваксиниране в подлеза на НДК чакаха десетки души. Сред тях беше и Пенка Турманова.

„ Реших да дойда да се имунизирам, поставям си трета доза през днешния ден, с цел да покажем на младите. Те са толкоз срещу, че не разбирам за какво. Искам да направя една забележка – малко повече информация би трябвало да има извън. Много обиколих, преди да дойда тук, не знаех от кое място да мина. Ако извън има повече информация, може би и други хора ще се сетят да дойдат “, сподели тя.

Снимка: БГНЕС

Желащи да си сложат доза отбрана имаше и пред „ Пирогов “, на опашката беше и политическият пиар Нидал Алгафари.

„ Убеден съм, че би трябвало да се имунизирам. Аз пристигам за трета доза. Има всевъзможни отзиви в обществените мрежи, по телевизионните канали, по радиата. Всякакви материали се излъчват. Човек би трябвало да има някакво вътрешно разбиране дали да се имунизира или не. Моето вътрешно разбиране е, че би трябвало да се имунизирам и че това ще помогне на всички “, сподели той.

Снимка: БГНЕС
Анна Гарванска също пристигнала пред незабавната болница, откакто открила, че имунизационният пункт във Военномедицинска академия не работи през уикенда: „ Държа да бъда имунизирана, имам вяра във имунизациите. Аз съм на напреднала възраст, на която съм в заплаха. Смятам, че не греша”.

Според Тодорка Михайлова актът на имунизация съставлява знак на отговорност към цялото общество: „ Аз съм за бустерна доза, тъй че от дълго време съм решила да се имунизирам. Искам да запазя себе си и околните си. Силно имам вяра на науката. Би трябвало всички да подходят отговорно, да разсъждават, и да си слагат ваксина “.
БГНЕС
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР