През изминалата седмица, селектирани от футболната платформа Кампиония, български момчета

...
През изминалата седмица, селектирани от футболната платформа Кампиония, български момчета
Коментари Харесай

Български таланти премериха сили с водещи академии в Англия

През миналата седмица, селектирани от футболната платформа Кампиония, български момчета изиграха три влиятелни контроли на британска земя. Децата, родени през 2010-та и 2011-та година, се изправиха против Астън Вила, Уулвърхемптън и Бирмингам. За събитието описа Георги Захариев:

" Това бе един план, който подготвяхме от много време и който не бе по никакъв начин лек за реализиране. Може да се каже, че това бе всекидневен народен тим по футбол на България за момчета, родени 2010-та и 2011-та година. Събрахме общо 36 деца от цяла България, по 18 от набор. "

Относно компликациите при организацията на такова събитие от Кампиония обявиха: " Първото предизвикателство бе да съберем в действителност качествени деца от цяла България. Благодарим на всички грандове, които освен не стопираха, а даже помогнаха при селекцията на някои от момчетата. Второто предизвикателство бе да убедим тимове от ранга на Астън Вила, Уулвърхемптън и Бирмингам да играят мачове с една никому незнайна селекция от български деца. Тук доста помогнаха контактите, които имаме в Англия, както и двама души, на които желая особено да благодаря - Адриан Ганчев, който е треньор в академията на Уулвърхемптън, както и Стилиян Петров, който удари едно рамо, с цел да може Астън Вила да ни обърне уместно внимание. Адриан, с изключение на всичко, се включи и в няколко от тренировките ни, а Стилиян особено пристигна въз основата на Астън Вила да поздрави младите футболисти и гледа мачовете ни. "



Селекцията се прави за първи път, само че уредниците считат, че сходен план има бъдеще. Относно смисълът и задачата на пътуването до Англия, Георги Захариев е на мнение, че от това печелят както децата, по този начин и клубовете им: " Идеята на плана бе да успеем да сверим часовниците си. Всички приказват по какъв начин имаме надарени деца, само че нещо след 15 годишна възраст се къса. Искахме да забележим дали и в какво изоставаме по отношение на някои от най-хубавите школи в Англия. Истината е, че в действителност имаме доста положителни футболисти в България. Според мен нещата не се късат на 15 годишна възраст, а просто тогава разликата стартира да става по-видима. Всичко стартира доста по-отрано, само че до избрана възраст нашите деца го карат на гений и компенсират с това. Вече на 16 и 17 стартират да си личат пропуските, правени през годините. "

Относно разликите и това къде се намират по отношение на връстниците си някои от най-талантливите български момчета, от Кампиония споделят: " Резултатите от мачовете са последното, което ни интересуваше, само че аз персонално се веселя, че нашите деца съумяха да видят, че не е толкоз ужасно да играеш против именити тимове и школи. С набор 2010 записахме победи против Уулвърхемптън и Бирмингам, а загубихме против Астън Вила. С набор 2011 си разменихме по една победа и загуба против Уулвърхемптън и загубихме против Астън Вила и Бирмингам. Основната разлика пристигна от няколко неща - убеденост, самочувствие, физика. И под физика тук имам поради неща, като експедитивност, мощ, височина. Чисто механически считам, че не изоставаме, а даже избрани наши момчета превъзхождаха англичаните. Ясно е, че няма по какъв начин да променим генетичните си предопределености, само че въпреки това това не би трябвало да ни плаши. Едва ли испанските или португалските деца от набор 2010 и 2011 ще са по-високи от нашите, само че в същото време ще са евентуално още по-технични и сигурно по-уверени от нас, в случай че се изправят против англичаните. Въобще няма да се притеснят от обстоятелството, че са по-дребни. Адриан Ганчев изнесе лекция на децата, до момента в който бяха в Англия. На нея той обърна внимание върху това, че всеки играч има неповторим набор от умения и би трябвало да се концентрира тъкмо върху тях. Аз считам, че ние като нация също имаме избрани характерности - както чисто физически, по този начин и културни. Трябва да забележим къде са мощните ни страни и да работим най-вече върху тях ", изясни Захариев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР