През февруари 2017 г. двама доброволци с малък бюджет и

...
Коментари Харесай

"Капитал Градове" и британското посолство започват конкурс за добри градски идеи

През февруари 2017 година двама доброволци с дребен бюджет и напълно без да пита стартират да основават мрежа от станции, с които да следят без значение качеството на въздуха в София.

Това е скромното начало на AirBG - платформа, която през днешния ден сплотява хиляди домове и дава различен взор върху атмосферата над най-големия град в България. Такива дребни, обнадеждаващи образци има повече от предстоящото. Сред нас има хора, които носят в главата си добра концепция, която може да усъвършенства малко или доста мястото, в което живеят.

Някои от тези хрумвания са свързани с технологии. Други - с по-добро потребление на към този момент съществуващи запаси. Трети - просто с по-добра организация или пък с ангажиране на повече хора в нещо. Добрата концепция може да бъде всякаква, само че отличителната ѝ линия е, че дава друг взор върху действителен проблем, дружно с решение за него.

Тази година " Капитал Градове " и посолството на Англия взеха решение да потърсят такива хрумвания и да финансират някои от тях. Водени от убеждението, че бъдещето на градовете ни е в личните ни ръце, желаеме да открием и помогнем на тези, които към този момент мислят за това бъдеще.

Градовете са главен източник на нездравословни излъчвания и замърсяване. Много от процесите в тях са неефективни, силата и водата се пилеят, а отпадъците са мръсна загадка.

Като хазаин на международната среща за климата COP26 тази година Англия е отдадена на намирането на решения на тези екопроблеми. Като платформа за локално развиване " Капитал Градове " пък е отдадена на откриването и събирането на хора с идентични ползи и предпочитание да работят в една посока.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР