През днешния ден над цялата страна ще преобладава облачно време.

...
През днешния ден над цялата страна ще преобладава облачно време.
Коментари Харесай

Жълт код за интензивни валежи в 5 области от страната

През днешния ден над цялата страна ще доминира облачно време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

На доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици, в Югозападна България ще са интензивни и обилни по количество. Ще има условия за градушки.

Обявен е жълт код за 5 области в Югозападна и Южна България – Благоевградска, Кюстендилска, Пазарджишка, Смолянска и Кърджалийска. В тези области се чака тук-там количествата на дъжда да са сред 20 и 35 мм.

Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток.

Минималните температури ще бъдат сред 5° и 10°, оптималните - сред 17° и 22°. В София минималната ще е към 7°, оптималната - към 17°.

Над Черноморието

облачността ще е забележителна. След обяд основно в южните региони ще има превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Ще е хладно с оптимални температури: 13°-15°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представени от Vesti.bg.

Над планините

ще бъде облачно с превалявания от дъжд, по най-високите елементи - от сняг, тук-там в масивите от Западна България ще са интензивни, обилни по количества и с гръмотевици. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 9°, на 2000 метра - към 3°.

В четвъртък

въздушната маса над страната ще се задържи неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Главно в Югозападна и Източна България са вероятни локално интензивни и обилни по количество превалявания и градушки. Вятърът ще е слаб, изменчив по посока. Дневните температури още малко ще се намалят и оптималните ще са сред 15° и 20°.

В петък

след обяд тук-там в Западна и Централна България, повече в планините, още веднъж ще превали и прегърми. В източните региони ще духа сдържан североизточен вятър, облачността ще е променлива, без превалявания. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 18° и 23°.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР