През декември американската актриса ще празнува 80-годишен юбилей, а духът

...
През декември американската актриса ще празнува 80-годишен юбилей, а духът
Коментари Харесай

Не се учиш от успехите. Учиш се единствено от раните, белезите и провалите ♥ Джейн ФОНДА

През декември американската актриса ще чества 80-годишен празник, а духът й и тялото й са доказателство за това, че възрастта не е получила основната роля в живота й.

През декември 1979 година, в изявление за списание Vogue, Фонда, която към този момент е покорила света със своите популярни извършения, споделя сбито: „ Не мисля, че е значимо дали изглеждаш млад или слаб. Най-важното е бъдеш здрав ”.

С днешна дата, звездата на Холивуд е също по този начин откровена. За щастието след 60-те, здравия метод на живот и гибелта, с думите на неостаряващата Джейн Фонда.

 (© Kirk McKoy / Los Angeles Times)

Знаете ли, бях предходна 60-те, когато проумях, че мога да бъда такава каквато съм, и това ще бъде вярно.

Ние към момента живеем в остарялата парадигма, представяща живота като арка. Тази остаряла метафора – раждане, подем, увяхване и отпадналост. По-подходяща метафора на живота е стълбата. Възходът на човешкия дух, отвеждащ ни до мъдростта, честността и същинското ни „ аз ”.

Да живееш осъзнато, значи да живееш непрекъснато напомняйки си за гибелта. Виждате ли, аз съм на 76, изживяла съм повече, в сравнение с ми е останало. Това, че пребивавам, помнейки това ми оказва помощ да вземам решения. Това ми оказва помощ да не си пропилявам времето.

Не мисля, че неистина себе си – не, не се опасявам от гибелта. Бях до татко си, когато умираше. Той гаснеше постепенно, а аз имах доста време. Той в никакъв случай не е бил приказлив, не говореше с мен. А аз по този начин и не събрах храброст да го запитвам, бои ли се, или пък различен въпрос. Това прекарване ме накара да не се опасявам от гибелта. Повече се опасявам от това, да умра съжалявайки за нещо, а това коства ми се изпитваше татко ми в последните си часове. Когато разбрах това, тогава бях на 45, аз разбрах и освен това – че би трябвало да изживея живота си, изключително този, който ме води към старостта по този начин, че да стигна до края на пътя си без да скърбя за нищо.

Обичам грешките, тъй като това е единственият метод човек да научи нещо. Не се учиш от триумфите, не се учиш от премиите, не се учиш от славата. Учиш се само от раните, белезите и неуспехите. Това е истината.

Казах на моя хирург – „ Не ми махайте бръчките ”. Не желая да наподобявам неуместно, имайки лице, което не се съчетава с шията ми.

Считам, че е значимо всички да знаят, че 70-годишните могат да бъдат полово привлекателни и полово дейни. Е, не е наложително, само че мнозина избират да заловен този трен, тъй като могат. Аз също мога, в резюме – аз съм една от тези дами.

Когато остаряваш, без да наблюдаваш това в профил, страховете притихват. Тогава разбираш, че ти си към момента ти, и даже можеш да бъдеш повече, в сравнение с преди.

Източник: theageofhappiness.com
Снимки: Huffington Post, Los Angeles Times, Vogue, LOVE & POP

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР