През четвъртия ден от официалното си посещение в Китайската народна

...
През четвъртия ден от официалното си посещение в Китайската народна
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев ще има срещи с кмета и бизнеса в Шанхай

През четвъртия ден от формалното си посещаване в Китайската национална република българският държавен глава Румен Радев ще посети Шанхай, където ще организира среща с кмета на града Ин Йон, а на 5 юли ще изнесе лекция в Шанхайския университет "Джао Тонг ".

В Шанхай президентът ще посети централата на китайския туристическа корпорация "Ctrip Corporation " и ще организира среща с основния изпълнителен шеф Джейн Джо Сън.

В рамките на държавната аудиенция на президента Румен Радев в Китай ще се проведат и стопански конгреси с присъединяване на български и китайски компании и институциите, насърчаващи разговора сред деловите среди.

Шанхай е най-големият град в Китай и един от четирите градове-провинции, подчинени директно на централното държавно управление. Разположен е в източната част на страната, при вливането на река Яндзъ в Източнокитайско море.

Значението на Шанхай нараства през ХІХ век с помощта на удобното разположение на неговото пристанище и събитието, че Нанкинският контракт от 1842 година го дефинира като един от градовете, отворени за интернационалната търговия. Градът бързо се трансформира в преуспяващ център на презокеанската търговия и през 30-те години към този момент е многонационално финансово и бизнес средище. Либерализацията на китайската стопанска система след 1990 година провокира нов подтик в развиването на града и през 2005 година Шанхай се трансформира в най-голямото товарно пристанище в света.

Шанхай е и известна туристическа дестинация, известна както с исторически забележителности, като кварталите Уайтан и Чънхуан Мяо, по този начин и с модерния и разрастващ се регион Пудун. Символът на града е кулата " Перлата на Изтока " (Oriental Pearl) - телевизионната кула в Шанхай. Тя е висока 468 м, като е втората по височина в Азия и четвъртата в света. Тя е съществена атракция на региона на Пудун. На 263 м над земята, носена от главната структура на телевизионната кула, е ситуирана структура с формата на сфера с диаметър 45 метра. В кулата са построени: въртящ се ресторант (на 267 м), площадка за танци, бар и 20 дребни салона за осъществяване на караоке и обзорна площадка, зала за конференции и магазин за кафе на височина 350 метра.

Днес градът е най-големият център на търговията и финансите в Китай и е определян като "витрината " на най-бързо разрастващата се огромна стопанска система в света.

Шанхай има една от най-хубавите просветителни системи в Китай. Градът е първият в страната, който вкарва 9-годишно наложително обучение.

Шанхай е важен център на висшето обучение в Китай с над 30 университета и колежи. Голяма част от най-престижните университети в страната се намират в Шанхай, като да вземем за пример Университетът Фудан, Университетът Джиао Тонг, Университетът Тонгджи, Източнокитайският естествен университет, Шанхайският университет, Шанхайският университет по интернационалните връзки и Шанхайският университет по финанси и стопанска система.

Според изследване държавните учебни заведения в Шанхай се славят с най-хубавото качество на обучение в международен мащаб.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР