През август индустриалните и промишлените поръчки в Германия отбелязаха доста

...
През август индустриалните и промишлените поръчки в Германия отбелязаха доста
Коментари Харесай

Отскок на германските промишлени поръчки през август благодарение на солиден ръст на поръчките извън еврозоната



През август индустриалните и промишлените поръчки в Германия означиха много по-силен от предстоящото отскок вследствие на стабилен растеж на поръчките, идващи отвън еврозоната, демонстрират данни на немската публична статистика Destatis, сигнализиращи за резистентност на немските промишлени компании макар комерсиалното напрежение в международен проект.

Поръчките за промишлено индустриални артикули набъбнаха през август с 2,0% по отношение на юли, когато се свиха с 0,9% и след спад с цели 4,0% през юни при прогноза на финансовите пазари за много по-скромно намаляване с 0,5 на 100.

Вътрешните поръчките в границите на Германия се намалиха с 2,9% по отношение на месец по-рано, до момента в който общите външни (чуждестранни) поръчки набъбнаха с 5,8 на 100. Постъпилите от останалата част на еврозоната поръчки за промишлено създадените артикули в Германия се свиха с 2,2%, до момента в който индустриалните поръчки отвън единния валутен блок означиха изненадващо трагичен растеж с 11,1% макар комерсиалното напрежение сред Съединени американски щати и останалия свят.

Спрямо август 2017-а година промишлените поръчки в Германия се свиха с 2,1% след намаляване с 0,8% през юли (слаба възходяща проверка от предходна оценка за на Destatis за намаляване с 0,9%) и упования за по-солиден спад от 3 на 100.

Промишленият оборот (на сезонно поправена база и отчитайки работните дни) се увеличи едва през август с 0,1% по отношение на юли, когато се сви с 1,3 на 100.

Трябва да се има поради, че знакът за промишлените поръчки демонстрира общия размер на поръчките, получени от производителите на средства за произвеждане, както и от производителите на междинни и потребителски артикули в страната. Слаби данни (намаляване на поръчките) подсказват за проблеми в немската промишлена сфера и противоположното – по-силните данни са положителен знак за индустриалния бранш и респективно за икономическия напредък на Германия.

Днешните по-силни от предстоящото данни за август са като че ли причина за известно възстановяване на немската промишлената интензивност при започване на есента след регистрираната уязвимост през лятото.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР