През април цените на жилищата в Дубай са отчели ръст

...
През април цените на жилищата в Дубай са отчели ръст
Коментари Харесай

Темповете на поскъпване са най-големи за последните 7 години

През април цените на жилищата в Дубай са отчели растеж от 1.2% по отношение на март. Това е най-високото равнище от 2014 година През март също е регистрирано доста повишаване. като цяло при започване на настоящата година пазарът съумя на компенсира загубите от миналата година. Поскъпването е годно за съвсем всички региони на емирството.

На годишна база цените през април към момента са по-ниски по отношение на същия месец на предходната.

Анализаторската компания ValuStrat регистрира, че размерът продажби на жилища през април регистрира растеж от 16.9% по отношение на март. За обсъждания интервал покупките на жилища в градеж са се нараснали с 30.1% против растеж от 8.7% при покупко-продажбите с подготвени жилища. Сред главните аргументи за тази наклонност е, че супербогатите бягат от центъра на Дубай и се насочват към придобиването на къщи в покрайнините на емирството или отвън неговите лимити.

Най-силен растеж в цените се записва в Jumeirah Beach Residence, Palm Jumeirah и Jumeirah Lake Towers. Средно с 1.5% е повишаването. Продажбите на подготвени къщи, в които незабавно може да се влезе да се живее, през април са се нараснали по отношение на второто тримесечие на 2020 година, когато бяха в действие първите ограничаващи ограничения, свързани с ковид. Месечният размер продажби в регионите Dubai Hills Estate и Palm Jumeirah доближиха най-високите си равнища за цялата си история на битие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР