През април тази година 45-годишния си юбилей отбелязва Лада Нива

...
През април тази година 45-годишния си юбилей отбелязва Лада Нива
Коментари Харесай

Митрофанова въздиша по Лада Нива, но се вози в БМВ

" През април тази година 45-годишния си празник отбелязва Лада Нива – може би, най-уникалният и прочут съветски автомобил. Той стана предтеча на цялостен един нов клас коли – всъдеходите със самоносеща каросерия и се задържа в произвеждане на практика неизменен към този момент съвсем половин век ", отбелязва във фейсбук през днешния ден съветското посолство.

Дипломатическата задача, ръководена от Елеонора Митрофанова, отбелязва, че през 1970 година ръководителят на Съвета на министрите на Съюз на съветските социалистически републики Алексей Косигин слага задача на руския автопром да се сътвори кола с нараснала проходимост, която да съчетава всъдеходните си качества с комфорт. Конкурсът печели Волжкият автозавод, колективът на който отпред с Петър Прусов създава първия модел на бъдещата легенда.

" Серийното произвеждане на Лада Нива стартира през 1977 година За миналите 45 години с конвейера излизат над 2,5 млн коли този вид. Автомобилът е изнасян в доста страни по света и откри многочислени почитатели, в това число и в България ", написа съветското посолство.

Наистина, у нас Лада Нива към момента е търсена, защото е най-евтиният автомобил с непрекъснато 4х4 и мудни предавки, има изключителнo добра работа на окачването, високи офроуд благоприятни условия, елементарен за ремонт, с обилие от налични авточасти.

Много българи обаче считат, че автомобилът е с типичната за Съюз на съветските социалистически републики некачествена направа и даже непосредствено от шоурума би трябвало да се закара в първокласен сервиз, където да се сменят разнообразни кабели и маркучи.

Госпожа Митрофанова евентуално се числи към тайните спектици по отношение на опциите на този автомобил, тъй като вместо да заложи на посланически автомобил родно произвеждане, тя разчита за своя транспорт на немско БМВ.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР