През април руските въоръжени сили ще тестват най-новата модификация на

...
През април руските въоръжени сили ще тестват най-новата модификация на
Коментари Харесай

Русия ще използва безпилотен, брониран камион, който ще превозва, и изстрелва бойни дронове в Украйна

През април съветските въоръжени сили ще тестват най-новата трансформация на безпилотната бронирана машина „ Зубило “. Производителят ѝ „ Ремдизел “ удостовери пред осведомителна организация РИА Новости, че доставя безпилотните многоцелеви машини на съветската войска.

Според отчета тестванията ще се проведат на няколко обекта по едно и също време и по-късно машини „ Зубило “ ще бъдат изпратени в Украйна. Това се прави с бързи темпове, с цел да се задоволи потребността на съветската войска от многофункционална бронирана машина.

Какво съставлява „ Зубило “?

Според отчетите „ Зубило “ е претърпял разнообразни модификации, с цел да отговори на потребностите на съветските въоръжени сили. Някои от главните усъвършенствания включват понижено тегло и нараснала маневреност на бойното поле.

Според производителя на „ Зубило “, той е издигнат върху основата на шаси на КамАЗ. Той е предопределен е за поддръжка на щурмови групи, превозване на муниции, транспорт на товари и ранени, както и за презареждане на радиостанции и четириколесни самолети. В взаимозависимост от нуждата многофункционалната машина може да бъде оборудвана и със зенитно оръдие или военен модул.

Безпилотната платформа тежи 16 тона и е построена върху 7,65-метрово шаси с колесна формула 4×4 и луфт от 32 см. Базовият модел се задвижва от мотор с мощ 350 к.с. Той може да развива скорост до 100 км/ч по елементарни пътища и да изкачва 30-градусови скатове отвън пътя.

Основната цел на безпилотната платформа е да се понижи нуждата от човешка интервенция в рискови бойни региони.

Най-забележителното допълнение обаче е потреблението ѝ като станция за зареждане и изстрелване на бойни безпилотни летателни апарати.

Благодарение на размерите си „ Зубило “ може да носи огромни акумулатори, които могат да се употребяват за зареждане на безпилотни летателни апарати. Тази функционалност може доста да усъвършенства метода, по който разследващите дронове действат на фронта, защото опцията за презареждане на фронтовата линия може да значи, че те ще могат да действат доста по-бързо.

Възможно е бързо да се обезпечи всеобщо произвеждане на „ Зубило “, защото всъщност това е сглобяем вид, изработен от комбинирането на няколко серийни съставния елемент.

Нуждата на Русия от бойни машини

Според няколко отчета броят на бронираните бойни машини в съветската войска е намалял доста. Войната в Украйна се отразява отрицателно на ресурсите на Русия и тя може би е принудена да разчита на по-старите бойни машини, с които разполага.

Неотдавнашното заличаване на необичаен съветски бронетранспортьор от епохата на Студената война в Украйна също подсказва, че армията обезверено се нуждае от бронирани бойни машини.

Макар, че в няколко новинарски материала се показва също, че Русия разполага с задоволително запаси от остарели танкове, които ще употребява през идващите години, армията ще се нуждае от високотехнологични транспортни средства, с цел да води безпилотни войни, а също и да оказва помощ на бойците си на фронтовата линия.

След като тестванията приключат, „ Зубило “ е разгласен за транспортното средство, което ще запълни тази празнота в съветската войска.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР