През април, преди началото на сезона за активно шофиране, европейските

...
През април, преди началото на сезона за активно шофиране, европейските
Коментари Харесай

САЩ изненадващо намали вноса на бензин от Европа

През април, преди началото на сезона за интензивно шофиране, европейските нефтопреработвателни фабрики (рафинерии) нормално усилват доставките на бензин за Съединени американски щати. Но тази година е изключение. Изданието Profinance се опита да разбере какви са същинските аргументи за обстановката.

В Съединени американски щати в този момент галон бензин (3,78 литра) коства $4 на бензиностанциите. Скъпо е за потребителите. Те обезверено се пробват да спестят пари, като понижат търсенето на гориво.

Според данните за придвижването на танкерите, за първите 10 дни на април доставките от европейски страни за Съединени американски щати са намалели с 23% по отношение на април 2021 година и възлизат на 346 000 барела.

" Търсенето на петролни артикули в Съединени американски щати, за жалост спада, заради високите цени на бензиностанциите. Цените на бензина в Съединени американски щати са много постоянни, като търсенето обаче понижа през последните няколко седмици ", разяснява обстановката Ричърд Матюс, началник на отдела за проучвания в E.A. Gibson Shipbrokers Ltd. в Лондон.

В същото време запасите на течни горива в Централно - Атлантическия район, който включва и пристанището на Ню Йорк, са на най-ниското си сезонно равнище от 2011 година насам.

" Съединени американски щати добиват повече нефт и в следствие създават повече бензин. Има задоволително, с цел да задоволи вътрешното търсене. При тези условия търсенето на импорт от Европа понижава ", изясни Джонатан Лийч, анализатор на петролния пазар в Turner, Mason & Co.

Друг фактор, който задържа европейските доставки на горива за Съединени американски щати, е свитият пазар на дизел. Рафинериите коригираха размерите на производството си, с цел да компенсират упования недостиг при вноса на дизелово гориво от Русия.

Високите цени на горивата обаче също имат значителен " принос " за понижаване на търсенето, прибавят специалистите.
 Съединени американски щати усилиха доста вноса на нефт от Русия
Съединени американски щати усилиха доста вноса на нефт от Русия

Това става макар наложените наказания
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР