През април 2022 г. брутния вътрешен продукт на Русия е

...
През април 2022 г. брутния вътрешен продукт на Русия е
Коментари Харесай

Руската икономика тръгна надолу

През април 2022 година брутния вътрешен артикул на Русия е намалял с 3% на годишна база, откакто означи растеж от 1,3% през март, 4,1% през февруари, и 5,6% през януари, заяви Министерството на икономическото развиване на Русия, представено от " Интерфакс " и БГНЕС.

Ведомството изяснява понижението на Брутният вътрешен продукт с " невиждания санкционен напън ", който провокира транспортни и логистични ограничавания, както и понижаване на вътрешното търсене.

Преди дни съветското министерство на финансите предвижда 12% понижение на Брутният вътрешен продукт поради наложените наказания, което може да изличи изцяло „ десетилетието на стопански напредък “. Разчетите обаче са вътрешни, а обществено това число се премълчава.

Заради войната Международният валутен фонд предвижда спад на стопанската система на Украйна с 35% тази година, а на Русия - с 8,5%. Банката на Русия чака до края на 2022 година Брутният вътрешен продукт на Русия да спадне с 8-10%.

$285 милиарда от нефт и газ през 2022 година

Дори в случай че някои страни стопират или последователно спрат покупката на сила, приходите на Русия от нефт и газ тази година ще бъдат към 285 милиарда $, съобщава Bloomberg Economics.

Това е повече с над 20% по отношение на приходите през 2021 година, което се дължи на разко нарасналите цени, а не на увеличени размери експорт. В същото време валутните запаси на страната, замразени в други страни поради наложените наказания, са в размер на 300 милиарда $.

Според плановете на организацията Русия е получила 50% нарастване на приходите от нефт през първите четири месеца на годината, като печели до 20 милиарда $ на месец от продажбата на нефт и гориво.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР