През 50-те години на ХХ в. Реймон Кошотие е репортер

...
През 50-те години на ХХ в. Реймон Кошотие е репортер
Коментари Харесай

19 кадъра, с които ще се пренесете в света на френското кино през 50-те

През 50-те години на ХХ в. Реймон Кошотие е кореспондент на фронта в Индокитай. През 1959 година обаче се връща в Париж и стартира да работи с именития Жан-Люк Годар на снимачната площадка на “До финален мирис ”.



И по този начин той улавя стотици фрагменти от филмите на френската " нова вълна "  – придвижване в киното на 50-те и 60-те години, известно със своите опити и търсенето на нови способи за снимане на елементарните моменти и хора. Реймон Кошотие работи с най-влиятелните режисьори и артисти в това направление – Клод Шаброл, Жан-Люк Годар, Франсоа Трюфо, Жак Деми, Жан-Пол Белмондо, Джийн Сибърг, Жана Моро, Ана Карина и доста други. Заснема най-емблематичните моменти на снимачните площадки на филми като “Жул и Жим ”, “До финален мирис ”, “Жената си е жена ” и “Лола ”.

Реймон Кошотие съумява да съобщи посредством фотографиите си това чувство за независимост, равнодушие и непрестореност, което излъчват героите на филмите. А точно то ни кара да изпитваме носталгия по тази ера, в която като че ли всеки е бил или влюбен, или идеалист. Разгледайте някои от фотографиите му в нашата изложба, те ще ви пренесат в света на френската  " нова вълна ".

 
Жулиет Греко – икона, муза, галактика


 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР