През 2021 година РИОСВ - Пловдив провери изграждането на канализационната

...
През 2021 година РИОСВ - Пловдив провери изграждането на канализационната
Коментари Харесай

РИОСВ с няколко екопроекта през 2021 година в Пловдив

През 2021 година Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив ревизира построяването на канализационната мрежа и модулно пречиствателно оборудване в село Стряма. Общата стойност на контрактуваните строително-монтажни работи по утвърждения план е до 2 325 760 лв.. Към момента се работи върху довеждащия колектор, като трасето се попълня с трошен камък. Възстановяването на настилките ще стане през идната година.

В равносметката на екоинспекцията за миналата година се включва и започнатото осъществяване на дейностите на плана за създаване на канализационен колектор, заустващ отпадъчните води от с. Труд в канализационната мрежа на Пловдив и прилежащи уреди към него на стойност по контракт от 1 536 961 лв..

Стартирала е и работата по подписания сред общината и ПУДООС план през юли тази година на стойност 260 976 лв. за канализацията на Куклен.

До този миг в границите на Националната акция „ За чиста околна среда “ са осъществени и признати 28 дребни плана в 9 общини на област Пловдив, като следва реализиране надзор и на останалите. ПУДООС е осигурило безплатно финансиране за всеки от тях е в границите на сума до 5000 лв., в случай че се отнасят за детски градини и учебни заведения, и до 10 000 лв., в случай че са за публични пространства в обитаемоте места. Направените и утвърдени разноски са за озеленяване, спортни уреди, осведомителни брошури, съоръжение и образователни принадлежности. Благодарение на осъществените планове бяха реновирани и основани паркови пространства, а зелени площи бяха залесени, почистени и благоустроени. Възстановени са и за построени нови зони за отдих на жителите. Възпитаници на образователни заведения в региона към този момент се радват на новоизградени и ремонтирани детски, спортни уреди и екокътове. Целта на акцията е повишение на екологичната просвета, нахлуване на актуалните трендове в областта на запазване на околната среда в просветителния и образователен развой на младежите, основаване на естетична и зелена среда за живот.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР