През 2021 г. светът бързо ще се възстанови от кризата,

...
През 2021 г. светът бързо ще се възстанови от кризата,
Коментари Харесай

САЩ и Китай - лидери в света след пандемията

През 2021 година светът бързо ще се възвърне от рецесията, породена от пандемията с ковид, само че някои страни може да изостанат от тази наклонност, предизвестиха специалистите на Bloomberg.

Агенцията уточни Съединените щати и Китай като водачи в света " след пандемията ", съобщи БГНЕС. с трилиони долари разноски за фискални тласъци. Успехът на Пекин ще се дължи на ефикасната битка против пандемията в страната.

Изданието отбелязва, че растежът на международната стопанска система ще бъде на рекордно равнище от 60-те години на предишния век и ще възлезе на 6,9%.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Грандиозният план " Нов път на коприната " не е самоцел, нит...

Този % на възобновяване обаче не се чака във всички страни заради другите равнища на имунизация и наличност на лекарства. Развиващите се страни и някои страни от Европейския съюз като най-вече Франция и Италия, ще бъдат измежду изоставащите, предвиждат специалистите на организацията.

" Ваксините към момента не са налични за всички и не на всички места. Твърде доста хора не престават да се сблъскват със загуба на работни места и възходяща беднотия. Твърде доста страни изостават ", съобщи пред организацията Кристалина Георгиева от МВФ.

Експертите чакат, че на някои страни ще им трябват няколко години, с цел да се върнат на пред-пандемичното си икономическо равнище. Страните, които разчитат на туризма за напредък на стопанската система, ще бъдат изключително наранени.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Спасителният проект на Джо Байдън за стопанската система на Съединени американски щати ще сътвори 7 милиона нови работни места. Това...

През първото тримесечие на тази година международната стопанска система набъбна с 1,3%. Растежът е мощен в Съединени американски щати, до момента в който Брутният вътрешен продукт се сви във Франция, Германия, Италия, Обединеното кралство и Япония. Русия, Бразилия и Индия към момента изостават от Китай по темпове на напредък.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР