През 2021 г. ще бъдат завършени тестовете на новата междуконтинентална

...
През 2021 г. ще бъдат завършени тестовете на новата междуконтинентална
Коментари Харесай

През 2021 г. завършват тестовете на новата междуконтинентална балистична ракета Сармат

През 2021 година ще бъдат приключени тестванията на новата междуконтинентална балистична ракета Сармат. Нейният обсег на полет ще бъде до 35 хиляди километра. Това заяви съветският президент Владимир Путин в Националния център за ръководство на защитата на Руската федерация.

" Възможността за суборбитален полет на " Сармат " на обхват от 35 хиляди километра " ще разреши да се обхване целият обсег на ракетните системи в границите на земното кълбо, " РИА Новости цитира представител на военното министерство.

Новата ракета ще размени най-тежката стратегическа ракета в света - " Воевода ". До 2027 година се възнамерява нова ракетна система, която да въоръжи и сложи нащрек 20 полка на Стратегическите ракетни сили.

Основните тактически и механически характерности на най-новата междуконтинентална балистична ракета " Сармат " (RS-28) бяха разкрити на форума " Армия-2019 ". Пусковата маса на ракетата е 208,1 тона, а масата на потребния товар е към 10. Дължината на балистичната ракета е 35,5 метра, диаметърът - 3 метра. Масата на горивото е 178 тона. Типът бойна глава е отделяща се бойна глава с обособени насочващи блокове.

Превод: Поглед.инфо
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР