През 2018 година година под ръководството на Енгибар Енгибаров Спартак

...
През 2018 година година под ръководството на Енгибар Енгибаров Спартак
Коментари Харесай

Енгибар Енгибаров след второто място на Спартак: Във футбола не се прескача едно стъпало, трябва търпение, постоянство и стратегия

През 2018 година година под управлението на Енгибар Енгибаров Спартак стартира последователно да се изправя на крайници и да се развива в вярната посока. През януари Енгибаров построи нов тим , който през пролетта се стабилизира в Трета лига – Североизточна група, а през есента след надграждане се трансформира във фактор в групата. След 8 победи и 6 равенства отборът зимува на второ място, на 5 точки от водача и резервира действителни шансове да извърши огромната си цел през пролетта – първо място и завръщане в професионалния футбол.

Фактите сочат, че през есенния дял спартаклии дружно с Монтана са единствените два тима без загуба в двете професионални лиги  и четирите групи в третия ешелон. Освен това Спартак е с най-ниска междинна възраст на Североизток  – 21,9 години, и макар огромното текучество - през последните 11 месеца във варненския отбор минаха 52-ма футболисти, той продължи да върви нагоре.

В изявление за „ Петел ” треньорът на Спартак Енгибар Енгибаров прави равносметка на есенния полусезон и разкрива своите упования за пролетта.



- Г-н Енгибаров, по какъв начин оценявате представянето на Спартак през есента?

- Доволен съм от показаното, съгласно опциите на момчетата. Те демонстрираха темперамент, когато изоставахме в резултата и трябваше да обръщаме мачове, и се доближаваха до стила на игра, към който се стремим. Всичко това го постигнахме, откакто през лятото не бяхме в положение да създадем качествена селекция, поради това, че по-късно върнаха базата на клуба.

 

- Кое ви хареса в играта на отбора?

- Най-вече отношението и дисциплината на футболистите в мачовете, в които се стремяха да извършват прецизно поставените задания. Във всички срещи бяхме преобладаващия тим, създавахме доста положения и постоянно нашите противници даже нямаха удар във вратата ни. Първият и вторият капитан Боян Илиев и Васко Боев бяха образец за останалите. Изградихме прелестен колектив, атмосферата в съблекалнята бе добра и съществуваха всички предпоставки за добра работа.



 

- На какво отдавате досадните пропуски и обикновените неточности, които ви попречиха да вземете още точки?

- Имахме доста млади момчета, които нямат опит и обикновено позволиха неточности в резултат на напрежението. Ние знаехме, че против нас всеки ще играе на лимита на опциите си, затворено и на контраатаки. И точно в тези контраатаки поради неналичието на опит ни вкараха голове след наши самостоятелни неточности, които ни лишиха от още заслужени точки.

 

- Къде Спартак има запаси?

- Вижте, във футбола не може да се прескача едно ходило. Трябват самообладание, религия, неизменност и вярна тактика, с цел да се случват нещата. В този подтекст, естествено, ние има доста да учим, да работим и да надграждаме, с цел да играем по този начин, както желая - атакуващо и печалившо. Но не трябва да се омаловажават позитивните неща и крачката напред, които направихме тази есен. Много съм удовлетворен, че против Верея за Купата на България Спартак сподели по безапелационен метод, че може да е равносилен и даже да надиграва в избрани моменти първокласен клуб.

 

- Какво ще предприемете, с цел да бъдете по-силен през пролетта?

- Основната ми задача е да притеглим във всички линии опитни футболисти, които са играли професионален футбол. Вече договарям с петима такива и в околните дни чакам отговори от тях.

 

- Ако извършите селекцията, която желаете, ще завършите ли първи?

- Убеден съм в това. Привлечем ли набелязаните попълнения и проведем пълноценна зимна подготовка, ще приключим на върха през пролетта и ще влезем във Втора лига. Тук е мястото да благодаря за поддръжката на нашите последователи, които бяха 12-ият ни състезател във всеки мач. Те демонстрираха и самообладание към отбора след някои неубедителни резултати, и продължаваха да пътуват с нас за всяко посещение. Малко тимове имат такава аудитория и аз желая да кажа на нашите почитатели, че ще създадем всичко допустимо, с цел да им се отплатим за доверието и поддръжката, като приключим преди всичко през пролетта.



- Готов ли сте към този момент с проекта за зимната подготовка?

- Разбира се. Започваме на 14 януари, желаеме да проведем един лагер, а сега прецизираме и контролите. Вярваме, че ще се подготвим добре за старта на втория дял при започване на март, когато ще приемем Тервел на актуализирания терен на клубния ни стадион.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР