През 2017-та година Дирекцията за национален строителен контрол извърши общо

...
През 2017-та година Дирекцията за национален строителен контрол извърши общо
Коментари Харесай

6565 проверки на строителния надзор в страната е извършила ДНСК през 2017 г.

През 2017-та година Дирекцията за народен строителен надзор извърши общо 6565 инспекции на законосъобразното осъществяване на отговорностите на лицата, упражняващи строителен контрол, на градежи от първа до четвърта категория в това число, на територията на цялата страна.


За този интервал е тествана активността на 595 юридически лица и еднолични търговци, извършващи строителен контрол. Съставени са 65 акта за административни нарушавания и са издадени 87 наказателни постановления. За съпоставяне, за същия интервал през 2016 година са издадени 27 наказателни постановления.

От 1 октомври до 31 декември предходната година от ДНСК са осъществени общо 1867 инспекции на законосъобразното осъществяване на отговорностите на лицата, упражняващи строителен контрол, на градежи от първа до четвърта категория в това число, на територията на цялата страна. Проверките са направени на 588 жилищни здания, 377 публични здания, 154 индустриални здания, 627 градежа от техническа инфраструктура, 114 телекомуникационни уреди и 7 хидротехнически уреди и обекти за произвеждане на сила от възобновими източници.

Проверени са 360 юридически лица и еднолични търговци, извършващи строителен контрол. За този интервал са формирани 13 акта за административни нарушавания и са издадени 27 наказателни постановления, като 19 от тях са по формирани актове през предишни отчетни интервали. По 5 от формираните актове за административни нарушавания следва привършване на административно-наказателното произвеждане, планувано в закона.

За първи път от няколко години ДНСК лиши лиценза за практикуване на строителен контрол на компания „ Инекс консулт ООД “ заради позволени от нея редица нарушавания, вписани в поддържания от дирекцията Регистър на административнонаказателните производства. Тече процедура по лишаване на лицензите на още две компании – „ Глобал Консулт 07 “ ООД и „ Защитена територия Консулт “ ЕООД.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР