През 2016 година Марио Бакалов предизвика всенароден възторг, приземявайки в

...
През 2016 година Марио Бакалов предизвика всенароден възторг, приземявайки в
Коментари Харесай

Пилотът Марио Бакалов за кулинарните си (и не само) приключения по света

През 2016 година Марио Бакалов провокира всеобщ екстаз, приземявайки в София най-големия аероплан в света Airbus A-380. Пилотът е роден в Германия, само че е израснал у нас и има неразривна връзка с България. Още повече, че наскоро се ожени за българка. Другите деца мечтаят да бъдат боклукчии и пожарникари, Марио от шестгодишен желае да бъде единствено едно – авиатор. 

 „ Тогава за първи път летях със аероплан. По това време вратите на пилотските кабини оставаха отворени и аз бях като обаян от таблото с копчетата и униформите. Казах си „ Това е за мен “ и оттогава съм инфектиран неспасяемо с вируса на авиацията “, ми сподели Бакалов, който се оказа и неспасяем странник. Запитах го прибавя ли тръпка към откриването на непознати страни към тръпката от летенето. Отговорът бе „ Категорично „ Да “! “.

 Пилотът Бакалов признава, че единствено един от 100 претенденти стига до ръководството на аероплан. Изисква се освен добра физическа подготовка, а и познания по математика, физика и медицина. Но също по този начин и нестихващо любознание към света, както и към опитването на нови ястия и чувства. Затова диалогът ни закупи тип на околосветско странствуване с кулинарен привкус. И не само… Мотивационният преподавател знае по какъв начин да задържи вниманието.

Той изясни за какво множеството му сътрудници си носят храна при дългите полети: ястията във въздуха губят усета си и по тази причина им поставят повече сол, подправки и мазнини. Да ги хапнеш един път не е драма, само че в случай че е всеки ден… Въпреки това на него самолетната храна продължава да му се услажда.

Пилотът има елементарна привидно рецепта за благополучие: " От високо някои проблеми и битовизми, в които се вторачваме, наподобяват надалеч не толкоз основни. На мен персонално времето прекарано горе ми работи доста добре, тъй като ми позволява да премисля някои неща от отдалеченост, прави ме по-креативен, спокоен и в последна сметка по-щастлив. "

 Вдъхновяващ събеседник е Марио Бакалов, който прибавя: " Предимството да пътуваш по света и да се запознаваш с всевъзможни хора и култури е, че се отваряш към непознатото, вдигаш взор нависоко, не се фиксираш в грешките, получаваш свободата да мечтаеш и опцията отсяваш значимото от неважното. "

Повече – в звуковия файл.

Снимки: Архив на Марио Бакалов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР