През 2006-та година Уил Боуен предлага една простичка идея, която

...
През 2006-та година Уил Боуен предлага една простичка идея, която
Коментари Харесай

3 седмици без оплаквания, псувни и интриги

През 2006-та година Уил Боуен предлага една простичка концепция, която обикаля света и до през днешния ден на вълни. Всеки, който желае да си постави една лилава гривничка и да се опита да живее 21 дни без да се оплаква, без да клюкарства и без да недоволства. Ако въпреки всичко денем се изпусне и приказва или мисли за нещо отрицателно, би трябвало гривничката да се реалокира на другата ръка и да се стартира броенето изначало. Целта е да се съберат 21 „ чисти “ от интриги и хейтърство дни.
Към днешна дата милиони хора от над 100 страни са се присъединили в позитивното начинание, от което несъмнено има изгода, в случай че се съблюдава съществено. Та нали учените настояват, че един нов табиет се основава за 21 дни. Какво по-добро, в случай че човек се научи да не се оплаква, да не интриганства и да мисли положително?!Как беше...Внимавайте с мислите си; те стават думи.Внимавайте с думите си; те стават дейности.Внимавайте с дейностите си; те стават привички.Внимавайте с навиците си; те стават вашия характер;Внимавайте с характера си; той става ваша орис.От това по какъв начин и какво споделяме, зависят мислите ни, а те на собствен ред са определящи за страстите и постъпките ни. Всеки, който се опита да играе играта с лилавата гривничка, ще осъзнае, че денят ни е претъпкан с недоволства, критикуване, интриги.Хората с лилавите гривнички споделят за себе си, че са изменени – към този момент са по-спокойни и могат осъзнато да следят своите мисли и по какъв начин да сложат върху отрицателната мисъл – положителна, с цел да избегнат вътрешен или външен спор.По време на вашия опит ще научите доста нови неща за себе си. Има дни, в които ще местите гривничката от едната ръка на другата през час или дори през половин час…И по този начин, има ли искащи за лилавия триседмичен опит? Не забравяйте за три съставни елементи, за които да внимавате в прочувствения и вербалния си свят:— недоволства (от себе си, от близките, от ориста, от атмосферните условия, от съседката, от интернационалното състояние, от началника…);— рецензия и псувни (това в действителност е изразено на глас недоволство от околните);— злословия и интриги.Не е мъчно, само че не е и елементарно. Особено за тези, които са почтени със себе си и няма да се самозаблуждават. Но това действително работи – в един миг, когато гривната към този момент ти е омръзнала напълно, ти започваш да се хващаш, когато в устните ти напират зловредните думи и мисли, изхвърляйки ги на боклука, а на тяхно място поставяйки осъзнато привнесени позитивни наблюдения. И това ти става табиет. Да мислиш за светли и хубави неща ти става по-леко в сравнение с непрестанно да си раздразним и да се оплакваш.Мъдрите хора сами се трансформират, останалите животът ги трансформира!
Според Емет Фокс, един от 7-те ментални закона е „ Всичко, за което мислите, нараства " Вие помагате на всичко, на което позволите да извърши съзнанието ви, да нараства, счита Фокс. „ Независимо дали обектът на мислите ви е нещо неприятно или положително. Този закон работи безотказно на всички равнища на живота ви. От друга страна всичко, което вие не допускате в съзнанието си, ще се понижава до цялостното му изгубване. Губите всичко, което не употребявате. " Как става това на процедура? Колкото повече мислите за ревматизма си и неприятното си храносмилане, толкоз по зле ще е това за положението на вашия организъм. Колкото по-често си се представяте като здрав и изцяло уравновесен човек, толкоз по-добре ще се чувствате. “
Е, решихте ли се към този момент? Нека вербално-мисловната диета с гривничките стартира в този момент!
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР