През 2003 година 23-годишната Саартджи Геуртс преживяла околосмъртен опит. Младата

...
През 2003 година 23-годишната Саартджи Геуртс преживяла околосмъртен опит. Младата
Коментари Харесай

Жена преживя околосмъртен опит и видя ада

През 2003 година 23-годишната Саартджи Геуртс претърпяла околосмъртен опит. Младата жена усещала унесеност и чувствала, че способността ѝ за съгласуваност и връзка е намаляла. Това траяло няколко дни, по-късно тя се разболяла. По време на заболяването по думите ѝ тя претърпяла „ пъклен опит “.

Геуртс лежала в леглото и внезапно главата ѝ натежала и не можела да я вдигне. „ Разбрах, че не мога да стана от леглото, и започнах да се паникьосвам “, споделя девойката във видео на уеб страницата NDEvideos.com.

Всичките ѝ чувства се изострили, тя видяла ярки цветове, усещала разнообразни усети и аромати, чувала звуци. Тя ясно видяла цветя, планини и здания. След това се появило „ възприятие за вездесъща опасност “, споделя младата жена. Видяла личното си тяло да лежи в леглото, видяла го от горната страна – това е публикувано събитие при околосмъртен опит.

  • Какво се случва в мозъка при пътешестване отвън тялото?

Момичето не се изплашило. След това видяла майка си в болничната стая. През 2001 година майка ѝ била сложена под карантина, с цел да я защитят от бактерии, защото била отслабена от колоректален рак. После умряла.

Геуртс усетила болежка, а по-късно се понесла през тунел, който ставал все по-дълъг.

„ После се озовах край врата… Трябваше да направя избор – спомня си тя. Майка ѝ стояла от другата страна на вратата. – Преминаването означаваше гибел. “ Тя оставила майка си зад вратата и вратата се затворила.

След това пред очите ѝ се прожектирал целият ѝ живот, като се стартира от раждането. Това приличало на разглеждане на фотоси, споделя Геуртс. Пред очите ѝ се прелиствали изображения на членове на фамилията ѝ. Много хора, претърпели клинична гибел, описват, че са видели ретроспекция на своя живот.

Тя чувствала, че занапред я чака нещо по-лошо. Била изтощена и не знаела дали ще може да го преживее. „ Наричам това пъклен опит “, споделя Геуртс.

  • Как мислите за гибелта трансформират нашия светоглед

„ Видях доста ръце и чух доста крясъци. Те викаха, че съм направила нещо погрешно – спомня си Геуртс. – Внезапно видях контур на мъж, сянка, не зная кой беше това. “

Тя закрещяла и се съвзела. В стаята имало служител на реда и доктор. Това бил плашещ опит, само че той ѝ оказал помощ да размишления над нейното отношение, над нейните възгледи и гибелта на майка ѝ.

Когато ръцете се протягали към нея и гласовете крещели, ѝ се коствало, че желаят да я изпратят в „ мястото, което хората назовават пъкъл “. Тя траяла да се извинява и да задава въпроса: „ Защо? “.

Когато се съвзела, размишлявала над този въпрос. Като дете имала комплицирани връзки с майка си. Геуртс си спомня интервала малко преди нейната гибел.

  • Положителният резултат от околосмъртния опит

„ Внезапно осъзнах, че нито един път не ѝ се обадих по време на моето странствуване в Австралия, което продължи 10 месеца – споделя Геуртс. Тя се чудела за какво никой не е схванал, че майка ѝ е болна. – Защо ѝ е трябвало да премине през всичко това сама? “

Геуртс извадила и някои други уроци от „ адския опит “ – в никакъв случай не би трябвало да лъже и да ревнува. Навремето изпитвала мощна ревнивост по отношение на своята сестра.

„ Околосмъртният опит беше нещо като разпит – от самото начало ме питаха, за какво съм била толкоз враждебна към майка си “, споделя Геуртс.

 

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР