Подземна мрежа от любители на дивата природа незаконно „бобри бомбардират“ местни реки: „Те са героите на нашето време“

...
През 1998 г. Оливие Рубърс бобри бомбардира“ местните водни пътища.
Коментари Харесай

През 1998 г. Оливие Рубърс „бобри бомбардира“ местните водни пътища.

Казано на неспециалисти, това означава, че той е пуснал отново бобрите в дивата природа, оставяйки ги естествено да преградят река. Технически това беше незаконно, но повдига въпроса - грешно ли е?

Ръбърс взе бобри от Германия, след което прекоси границата с родната си Белгия, за да ги освободи. Той повтори това няколко пъти в продължение на две години, като доведе общо 97 бобъра в страната си. Той наблюдаваше как бобрите правеха магията си, превръщайки потоците в езера с бобри, идеално местообитание за жаби, риби и много други.

Рубърс имаше малко измамник, вярвайки, че „има цялото разрешение [той] се нуждаеше,” когато в действителност той нямаше законно право да го направи.

И Rubbers не е сам. Съществува подземна мрежа от любители на дивата природа, които също извършват този вид опазване: незаконно въвеждане, премахване или повторно въвеждане на видове, за да върнат баланса в природата. Някои имат подходяща научна подготовка, докато други, като Rubbers, не.

Намираме се в средата на шестото масово изчезване в света, което означава, че голям брой видове ще изчезнат за кратко време. Това шесто събитие на изчезване е причинено до голяма степен от човешката дейност, включително селското стопанство, замърсяването и прегряването на нашата планета.

Каубърс и неговите колеги измамници rewilders твърдят, че е по-скоро престъпление да се остави видът да изчезне, отколкото да ги въведе отново без разрешение.

Повторителите на дивата природа вярват, че повторното въвеждане на важни видове ще помогне на природата да се възстанови. На свой ред, тези по-здравословни местообитания ще помогнат в борбата със затоплянето на температурите чрез отделяне на въглеродното замърсяване от въздуха и предотвратяване на наводнения и ерозия.

Въпреки това, липсата на обучение на много от тези ловци, които се върнат в дивата природа, е причина за противоречия. Онези, които се противопоставят на повторителите, се притесняват, че може да не знаят какво правят. Те могат да увеличат шансовете за разпространение на болести между хората и животните, наранявайки биоразнообразието, докато се опитват да му помогнат.

Но има и много хора, които подкрепят измамниците, които възстановяват дивата природа. Учените отбелязват, че могат да въвеждат отново даден вид в рамките на няколко дни — вместо да чакат години зад бюрократичната бюрокрация. Това е една от причините любителите на дивата природа често да възхваляват хората, които възстановяват дивата природа за връщането на тези често обичани видове.

„Те са героите на нашето време“, каза Бен Голдсмит, британски еколог, пред списание Noema.

Аргументът често се свежда до времето. Трябва ли да действаме сега, за да спасим диви видове и да подобрим местообитанията, или трябва да бъдем предпазливи и да следваме установените правила и разпоредби?

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за готини новини и готини съвети, които улесняват да си помогнете, докато помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР