През 1980 г. във Франция започва да излиза вестникът La

...
През 1980 г. във Франция започва да излиза вестникът La
Коментари Харесай

Вестник излиза веднъж на 4 години

През 1980 година във Франция стартира да излиза вестникът „ La Bougie du Sapeur “, което може да се организира като „ Свещта на сапьора “. Необичайното е, че този вестник се появява единствено на 29 февруари, т.е. единствено през високосна година. Затова публицистите нарекли това издание „ Високосният вестник “. Името на журнала е в чест на сапьора Camember – френски комиксов воин, фиктивен в края на 19 век. Според легендата, той е роден на 29 февруари, по тази причина не чествал постоянно рождените си дни и бил едвам на 5 години, когато го привикали в армията.

Последният брой излезна на 29 февруари 2012, като това е деветият брой от 1980 година насам. „ La Bougie du Sapeur е с тираж от 200 000 броя и се продава за 4 евро. Срещу 100 евро пък може да се абонирате за него за 100 години напред.

В последния брой на вестника съществена тематика за разискване била бирата. Също по този начин има и дежурната кръстословица, отговорите на които читателят може да види тъкмо след 4 години на 29 Февруари, 2016.

През 2004 година седмото издание на журнала излезе със специфичен брой:«la Bougie du Sapeur — Dimanche» („ Свещта на сапьора: неделно издание). Този неделен брой ще се печата единствено в тези години, когато 29 февруари се пада неделя. Това значи, че следващиата му поява ще е чак на 29-ти февруари, 2032-а.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР