През 1970 г. Южна Африка стоеше на върха на световния

...
През 1970 г. Южна Африка стоеше на върха на световния
Коментари Харесай

Майк Проктър, южноафрикански състезател по крикет, 1946-2024

През 1970 година Южна Африка стоеше на върха на международния крикет. Националният тим беше хазаин на Австралия в четири тестови мача - дългата версия на спорта, играна в продължение на няколко дни - и завоюва всеки мач с голяма разлика. Играчи като Бари Ричардс и братята Полък, Греъм и Питър, наподобява бяха подготвени да преобладават в спорта до края на десетилетието.

И въпреки всичко нито един от играчите на крикет, които победиха Австралия и които не престават да се считат за най-хубавият тим в историята на Южна Африка, играл в миналото различен тестов мач. Съгласно възбрана, траяла до 1991 година, Южна Африка беше изключена от формалната интернационална верига по крикет заради политиките на държавното управление за апартейд.

Сред играчите, чиито тестови кариери бяха прекратени, беше Майк Проктър, който умря на на 77 години. Едър спортист с квадратни плещи и ленена коса, той беше на 23, когато той и съотборниците му победиха Австралия през 1970 година Но той към този момент беше приет за извънредно надарен универ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР