През 1951 г. френският доктор Кристиян Шенай приема своя първи

...
През 1951 г. френският доктор Кристиян Шенай приема своя първи
Коментари Харесай

И на 98 г. френски лекар продължава да преглежда

През 1951 година френският лекар Кристиян Шенай приема своя първи пациент. По това време пеницилинът е най-съвременното лекарство. Днес Шенай е на 98 години и продължава да лекува. Той работи по два дни в седмицата и преглежда приблизително по 20 пациента дневно.

“Като сте на 60 година към този момент ви класират в графата остарял. Един ден ви дават карти, на другия ден лотария, по-късно судоку и внезапно времето ви е уплътнено. По-добре се усещам като доктор ”, акцентира Шенай. Преди да стартира да работи като персонален доктор, той специализира радиология. В медицинския му кабинет към момента няма компютър, само че пък има факс. Според него новината в днешно време е, че пациентите сами си слагат диагнозата посредством интернет, а по-късно идват при него за медикаменти.
Средната пенсионна възраст на лекарите във Франция е 67 години. Синът на доктор Кристиян Шенай, който също е изтъкнат доктор към този момент прекъсна да практикува, само че татко му няма желание да направи това. “Ако по през целия ден седите и гледате телевизия, доста бързо ще се схванете, а разсъдъкът няма дълго време да ви служи ”, безапелационен е Шенай. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР