Преяждането по празниците ни прави по-щастливи. Въпреки големите трапези и

...
Преяждането по празниците ни прави по-щастливи. Въпреки големите трапези и
Коментари Харесай

Преяждането по празниците ни прави по-щастливи

Преяждането по празниците ни прави по-щастливи. Въпреки огромните трапези и вкуснотиите, които сме изяли по Великден, ние не трябва да изпитваме скрупули, а по-скоро да внимаваме с количеството. Това съобщи пред Bulgaria ON AIR диетологът Огнян Симеонов.

„ Това преяждане води до едно благополучие. Няма нищо проблематично човек да преяде. Повечето хора, преяждайки, се усещат отговорни. Да изключим виновността за това, което сме изяли, тъй като виновността сама по себе си основава проблем на тялото. Това, което го имаме на трапезата, можем да го изядем, да преядем “, изясни той.

Специалистът посочи, че в случай че последното хранене е преди 19 часа, човек няма да изпитва дискомфорт в стомаха.

Симеонов посочи, че гладуването в делнични дни е доста по-вредно, в сравнение с преяждането около Великден. И добави, че някои хора са толкоз заети, че ядат единствено веднъж дневно или съзнателно се лимитират.

Тялото не може да преработи до 150 грама филе за едно хранене, сподели експертът, съгласно който не трябва да се смесват прекомерно разнообразни храни като козунак, месо, яйца, салати. Това натоварва прекалено много храносмилателната система.

„ Повечето хора натъртват на десертите. Това, когато го вършим в по-късни стадии, не е добре за тялото “, уточни той.

Въпреки че доста хора към този момент са на работа, други са си слели почивните дни за Великден и Гергьовден и ще продължат с празничните трапези. Диетологът предизвести, че козунаците и сладкишите, които са останали, е по-добре да се ядат на закуска, а не по-късно денем.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР