Превозвачите `възстановиха диалога` с правителството, но протестът утре остава, съобщи

...
Превозвачите `възстановиха диалога` с правителството, но протестът утре остава, съобщи
Коментари Харесай

Превозвачите `възстановиха диалога` с правителството, но протестът утре остава -

Превозвачите `възстановиха диалога` с държавното управление, само че митингът на следващия ден остава, заяви министър председателят Кирил Петков и ръководителят на Конфедерация на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова на брифинг в Министерски съвет след срещата.

Преди малко повече от час от Министерски съвет разпространиха . Петков повтори, че ще бъде отстранен акцизът на природния газ, втечнения нефтен газ (ВНГ) и метана, Данък добавена стойност ставката ще бъде понижена на 9%. Ще се водят диалози за биодобавката, а министър председателят персонално ще повдигне въпроса за намаляването акциза на горивата в Европейски Съюз.

Петков заключи, че след срещата, която продължи над 3 часа, всички са стигнали до извода, че решенията могат да бъдат взети с " разговор и работа, а не посредством поръчки в медиите ".

" Днес възстановихме разговора, само че митинг на следващия ден ще има ", тъй като от държавното управление към момента няма никакви съответни ограничения, заяви Милтенова.

И добави, че това се дължи на " моралния ангажимент ", който са поели.

Милтенова заяви, че Петков се е извинил за това, че на предната им среща в Министерски съвет им е показал вратата. Тя пък се извини на държавното управление.

Премиерът добави, че въпреки всичко са постигнали единодушие митингът на следващия ден да е кротичък против уговорката тази седмица да се проведат съвещания на работни групи за уточняване на крайните ограничения. Милтенова добави, че ще дадат и период за постигането на съответни резултати.

Превозвачите поканиха премиера Петков, вицепремиера Асен Василев, районния министър Гроздан Караджов, както и министъра на транспорта Николай Събев на утрешния си митинг.

Протестът ще стартира на следващия ден в 08:30 часа. Ще има три сборни пункта в София - Цариградско шосе, Ботевградско шосе и в Люлин. Протести ще има и в други огромни градове в страната, а междуградските транспорти ще бъдат прекратени до 17 часа.

Маршрутите на шествията ще бъдат обявени по-късно през днешния ден. В центъра на столицата няма да бъдат допускани ТИР-ове и камиони.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР