Превишение за допустимите норми на серен диоксид във въздуха на

...
Превишение за допустимите норми на серен диоксид във въздуха на
Коментари Харесай

ТЕЦ Марица Изток в Гълъбово обгази Димитровград 

Превишение за допустимите правила на серен диоксид във въздуха на Димитровград е записано през вчерашния ден в 10 часа. Замърсяването е записано от станция „ Раковски “ на РИОСВ- Хасково. Според ежедневния бюлетин  за положението на въздуха, то се  дължи  емисии от Топлоелектрическа централа " Марица Изток " – Гълъбово. Така е отразено в ежедневния бюлетин на Министерство на околната среда и водите, сподели нашата инспекция. От него излиза наяве, че замърсяване е имало и в Гълъбово. Това поддържа тезата на димитровградската  ЕЦ, че причина за замърсяването е и преносът на излъчвания от огромния комплекс в Старозагорско.



 Това е 11- тото за тази година превишение на средночасовата норма на равнището на серен диоксид, разяснява юристът на Топлоелектрическа централа „ Марица-3 “ Юлиян Семерджиев. В централата също има системи за следене на качеството на въздуха.  Освен в 10 часа  вчера, още два поредни часа имаше високи равнища. Остават още 13 превишения до допустимите 24  за една година, добавя той.  

Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ не работи от 2 септември, сподели още той. Обществеността в димитровград би трябвало да знае обстоятелствата, дано Регионална инспекция за опазване на околната среда да уведоми кой  ще понесе отговорност за записаното превишение, на кого са дадени наставления и чия активност ще бъде спряна, разяснява още Семерджиев. 

Ние не отхвърляме да понесем своята отговорност, само че тя би трябвало да е заслужено избрана, по отношение на нашият принос за качеството на атмосферния въздух на Димитровград, добави още той. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР