Превишение на нормите за замърсяване на въздуха в няколко града

...
Превишение на нормите за замърсяване на въздуха в няколко града
Коментари Харесай

Мръсен въздух в няколко града у нас

Превишение на нормите за замърсяване на въздуха в няколко града в страната.

Директорът на Регионална инспекция за опазване на околната среда Видин Деница Славкова означи, че  през последното денонощие са надхвърлени стойностите за фини прахови частици. " Това се следи с наклонност следобедните и вечерните часове. Смятам, че се дължи на битовото отопление. Показателите сочат 1,5 пъти над допустимото ", изясни тя пред.

По думите й през есенно-зимния интервал нормално се следи такова отрицателно влияние. " През последния месец са регистрирани пет денонощия с превишения на нормата, а единствено през ноември те към този момент са шест ", показа Славкова. Като причинители тя дефинира превоза, индустрията и отоплението. 

На този декор в Русе също има превишение на нормите за замърсяване на въздуха. Проблемът още веднъж идва от отоплението. Проф. Любомир Владимиров, шеф на дирекция „ Екология и превоз “ в Община Русе, споделя, че се вършат постоянни инспекции за нерегламентирано горене на неразрешени материали - плоскости, пластмаса и гуми. " До момента са направени 43 инспекции, предстоят още ", увери той.

" Русе диша " счита, че би трябвало да се работи с хората с нерегламентирано отопление, а не да се постановат санкции. " Трябва да им се оказва помощ със саниране, помощи за нови печки, почистване на комините ", споделиха от сдружението.

В Бургас пък се оправят с мръсния въздух с мобилни станции за премерване.

Маринета Николова, шеф отдел " Екология " в Бургас заяви, че се наблюдават концентрациите на осем замърсители. " Има вписване превишение на фините прахови частици в Долно Езерово . Фините прахови частици е единственият замърсител, по който имаме дни с наднормени концентрации ", съобщи тя. Общината има специфична стратегия за подмяна на печките с твърдо гориво, с цел да се отстрани замърсяването.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР