Превантивни мерки срещу опасните селфита разработват няколко институции в Пловдив.

...
Превантивни мерки срещу опасните селфита разработват няколко институции в Пловдив.
Коментари Харесай

В Пловдив разработиха работна карта срещу опасните селфита

Превантивни ограничения против рисковите селфита създават няколко институции в Пловдив. Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи взаимно с районното ръководство по образованието са създали работна карта, както и стратегия, която насочва вниманието и на децата и на родителите по какъв начин да се предпазят от рисковата мода, наречена „ Търсене на съвършения кадър ".

Пловдив

Сигнали за рискови селфи фотоси получават все по-често от полицията в Пловдив. Любителите на рисковите гледни точки за самозаснемане избират най-често влакови композиции, мостове, покриви на високи здания, изоставени обекти и градежи. До края на идващия месец множеството места ще бъдат разказани и сигнализирани от полицейските инспектори.
ст. инсп. Стоян Имандиев - „ Охранителна полиция ", ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив: Със цел тези обекти да бъдат оптимално обезопасени, да се ограничи достъпа до тях, вероятно да имат защита при избрани условия, която да ограничи случаите с деца, които се пробват да си създадат рискови селфита.
Полицейски чиновници ще посетят всички професионални гимназии и междинни учебни заведения в пловдивска област. Тинейджърите са групата, към която са ориентирани ограниченията в работната карта. Партньори на полицията в плана ще бъдат учители, педагогичен съветници и учебни психолози.
Димитър Ставрев - старши специалист, РУО - Пловдив: Съвместно с родителите би трябвало да разяснят на учениците, че доста постоянно тези лайкове са значими, не са действителни, защото огромна част от тях са от непознати хора.
Само в Пловдивския район през последните години има няколко случая на селфита, приключили с тежки последици. При всички тях деца пострадаха от волтова дъга, откакто се пробвали да се снимат върху влакови композиции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР