Преустановяват усвояването на нови площи за добив на въглища край

...
Преустановяват усвояването на нови площи за добив на въглища край
Коментари Харесай

Замразяват добива на въглища край Дивотино след протест на жителите

Преустановяват усвояването на нови площи за рандеман на въглища край пернишкото село Дивотино. Според решение на Министерството на енергетиката напредъкът на минните работи в земите, наранени от активността на сектор I, небосвод Север на рудник ОРО на Пернишкия въглищен басейн, би трябвало да се приключи.

Предстои предписанието да бъде изпратено до компанията концесионер " Мин индъстри " до края на деня.

Заради създалото се напрежение измежду локалните поданици от няколко пернишки села министърът на енергетиката Теменужка Петкова беседва с представители на концесионера по отношение на получено писмо от Общинската работа по земеделие - Перник, от което излиза наяве, че сега службата прави инспекция по отношение на уреждането на статута на засегнатите от добива земи.

До произнасянето на способените органи по случая нови площи не би трябвало да бъдат наранени, безапелационна е Петкова.

От " Мин индъстри " осведомиха, че от общо 170 дка аграрни земи, концесионерът е закупил към 120 дка в съсобственост. Придобиването на останалата част е възпрепятствано от многото притежатели на парцелите, част от които не могат да бъдат открити.

Припомняме, по-рано през днешния ден съобщихме, че жителите на село Дивотино готвят митинг поради ежедневното заличаване на земеделските им земи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР