Преустановяват се посещенията в детски градини, ясли, центрове и клубове

...
Преустановяват се посещенията в детски градини, ясли, центрове и клубове
Коментари Харесай

Детските градини в област Шумен остават затворени до края на годината

Преустановяват се визитите в детски градини, ясли, центрове и клубове в Шуменско до 31 декември 2020 година Това реши на неприсъствено съвещание Областният спешен щаб, оповестяват от пресцентъра на регионалната администрация.

Детските градини, ясли и центрове нямаше да работят до 21 декември, според заповед на министъра на опазването на здравето. Решението за удължение на този период до края на годината бе взето след диалог на регионалния шеф проф.Стефан Желев с кметовете на всички общини от региона и здравните експерти.

Целта е да бъде непокътната наклонността на намаление на заболеваемостта и разпространяването на COVID-19, означават от пресцентъра на регионалната администрация.

Областният щаб реши характерните за област Шумен противоепидемични ограничения да бъдат удължени до 10 януари 2021 година Съгласно решението, в учебните заведения в региона би трябвало да бъдат прекратени всички действия на външни лица, употребяващи материалната база на съответното образователно заведение, а управленията на националните читалища, фолклорни и други самодейни обединения да преустановят провеждането на подготовки и изяви. Остава и възбраната за визити в пенсионерските клубове, за образуване и осъществяване на изложения и базари на животни и скотски артикули, както и на пазари вид "битаци ", допълват от пресцентъра на регионалната администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР