Пресцентърът на прокуратурата разпространи интересно във връзка с разнопосочните изказвания

...
Пресцентърът на прокуратурата разпространи интересно във връзка с разнопосочните изказвания
Коментари Харесай

Трима прокурори разследват атентата. Издали специално постановление да се мълчи

Пресцентърът на прокуратурата популяризира забавно " по отношение на разнопосочните изявления в общественото пространство във връзка с следствието по досъдебно произвеждане, водено за закононарушение по член 108а, алинея 1 от Наказателен кодекс (тероризъм) във връзка гърмеж на 01.05.2023 година в местността Ярема "... и така нататък Явно, т. нар. атентат против Гешев, който към този момент бива нападнат намерено, в това число и от вътрешния министър Демерджиев, и от зам.главния прокурор Борислав Сарафов.

Научаваме, че " управлението и надзорът върху следствието се реализира от екип от трима прокурори, които са избрани на правилото на инцидентния асортимент ", а " следствието по делото се прави и ще продължи да се прави обективно, всестранно и цялостно ".

Засяга се и ролята на мистичния " израелски специалист по антитероризъм ", който в началото бе интензивно намесен в разказите на прокуратурата - като доказателство за тежестта на атентата. После обаче Иван Демерджиев сподели, че той е кацнал у нас 95 мин преди " атентата ", а Сарафов разгласи - че по персонално разпореждане на Гешев е доведен на място, като по този начин безусловно упрекна основния прокурор в престъпление.

" Наблюдаващите прокурори не са разпореждали осъществяването на процесуално-следствени дейности с присъединяване на експерт, отвън листата на движимостите лица... - се споделя още в прессъобщението.

Наблюдаващите прокурори не са позволили на местопроизшествието лица, които нямат право да бъдат там. "

Последното неразбираемо какво споделя - Сарафов в никакъв случай не е обвинявал наблюдаващите прокурори, че са водили " израелския специалист ".

" Предвид множеството тълкования на случая в общественото пространство и основаването на спънки за откриване на обективната истина, на 11.05.2023 година наблюдаващите прокурори са издали разпореждане, с което се указва съблюдаване на нормата на член 198 от Наказателно-процесуален кодекс с оглед неразгласяване без позволение на наблюдаващ прокурор на материали от воденото следствие. "

Иначе казано - наблюдаващите прокурори са издали разпореждане, с което указат да се съблюдава законът (?!).

Ето по какъв начин приключва известието:

" СГП показва противоречие с всички мнения и тълкувания, направени досега, защото досъдебното произвеждане е в начален стадий и не са събрани и тествани всички доказателства, въз основата на които може да се доближи до безапелационен извод по отношение на случилото се на 01.05.2023 година "

Неясно е по какъв начин СГП не е съгласна с " всички " мнения, като те са взаимно противоречащи и изключващи се, а цяла плеяда от медии поддържат версията точно на прокуратурата.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР