Преструктурирането на граничните управления трябва да става при пълна защита

...
Преструктурирането на граничните управления трябва да става при пълна защита
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Преструктурирането на граничните управления трябва да става при пълна защита на служителите


" Преструктурирането на граничните ръководства би трябвало да става при цялостна отбрана на чиновниците. Разбирам, че всяка система би трябвало да се развива, само че измененията би трябвало да регистрират всички аспекти и да се подсигурява обществената сигурност и спокойствието на чиновниците. " Това съобщи зам.-председателят на Народното събрание и депутат от Ямбол Кристиан Вигенин на среща с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

Повод за срещата стана закриването на Граничното полицейско ръководство в Болярово и пренасочването на част от чиновниците към ГПУ Елхово и към новосъздаденото ГПУ в Резово. Вигенин осведоми за срещите си в Болярово с кмета на общината и със чиновници на гранична полиция и посочи проблемите, които се основават от измененията в структурата на граничната работа – както за самата община и риска да се ускори обезлюдяването на региона, по този начин и във връзка с самите чиновници, за част от които алтернативата е или да изоставен гранична полиция, или да одобряват работа в Резово, което е на процедура физически невероятно.

Министър Рашков изрази схващане за обстановката, само че акцентира, че преструктурирането е квалифицирано на база обстоен разбор на потребностите на страната за по-ефективна отбрана на границите и не може да бъде ревизирано. В същото време беше стихотворец ангажимент всички обществени въпроси да бъдат решени заслужено и да се отчетат желанията и опциите на чиновниците и техните фамилии.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР