Престижните отличия Златно перо се присъждат за принос към българската

...
Престижните отличия Златно перо се присъждат за принос към българската
Коментари Харесай

24 години връчват Златно перо на 24 творци

Престижните оценки " Златно перо " се присъждат за принос към българската просвета и изкуство към този момент 24 години. Инициаторите на премията са организация " Кантус фирмус " и изложба " Макта " с медийното партньорство на Класик FM радио. Тази година те ще връчат наградите на тържествена гала, която ще се състои през днешния ден, 22 май, от 16 ч. на Ларгото (пл. " Независимост " ). Сред носителите за 2019 година блестят имената на артиста Васил Найденов, писателката Здравка Евтимова, артиста Владимир Пенев, пианистката Пламена Мангова, композитора Стефан Димитров, джазмена Ангел Заберски, диригента Юли Дамянов и други изтъкнати създатели. Едно от оценките се присъжда на амбициозния екип на Софийската филхармония във връзка 90-годишнината на оркестъра. Отличените ще получат изящната брошка във формата на писец, която се създава от 24-каратово злато.

Програмата ще включва осъществявания на някои от артистите - носители на почетния знак, а началото на церемонията ще дадат децата от вокална група " Сладки пуканки " с химна на Кирил и Методий. Водещ на събитието ще бъде журналистът от Класик FM радио и водещ на радиопредаването " Сутрешно кафе " Георги Митов-Геми. Събитието е с вход свободен и се организира в границите на Европейския музикален фестивал 2019.

По традиция една от премиите " Златно перо " се дефинира от слушателите на Класик FM радио посредством гласоподаване. Изборът на публиката за носителя на 24-тия почетен знак ще бъде разгласен на днешната гала.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР