Престижните годишни награди на Министерството на културата за постижения в

...
Престижните годишни награди на Министерството на културата за постижения в
Коментари Харесай

Годишните награди „Златен грифон” за постижения в археологическата наука бяха връчени на церемония в Плевен

Престижните годишни награди на Министерството на културата за достижения в археологическата просвета „ Златен Грифон ” бяха връчени на гала в Плевен от заместник-министъра доцент доктор Пламен Славов. Събитието се състоя в границите на 61-ата археологическа конференция, която е част от юбилейната стратегия, отдадена на 120-годишнината от началото на музейното дело в град Плевен.



За важен принос в развиването на археологическата просвета през 2022 година Министърът на културата награди със „ Златен грифон ” плакет доцент доктор Явор Бояджиев – за принос в проучването на селищната могила Юнаците. За първи път в историята на премиите културното ведомство присъжда групова премия – плакет, на ръководителите на обекти по новопроектираното жп трасе в региона на град Чирпан – доцент доктор Методи Даскалов, Петър Лещаков и доцент доктор Милена Тонкова. В същата категория бяха отличени с плакети гл. ас. Д-р Георги Иванов – началник на избавително археологическо изследване на некропол от елинистическата ера при с. Бохот, община Плевен, попадащ в трасето на Автомагистрала „ Хемус ”, и Ивайло Кънев – началник на постоянни археологически изследвания на „ Късноантична и средновековна цитадела в м. Балък дере, община Ивайловград ”, „ Интердисциплинарно изследване северно от с. Велино, община Шумен ” и „ Обект № 41 в АР Плиска ”.

За повсеместен принос в археологическата просвета за 2022 година Министърът на културата награди със „ Златен Грифон ” с огърлие доцент доктор Стефан Александров от Националния археологически институт с музей при Българската академия на науките.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР