Преследващата своята 80-та победа в Световната купа по ски-алпийски дисциплини

...
Преследващата своята 80-та победа в Световната купа по ски-алпийски дисциплини
Коментари Харесай

Шифрин взе солиден аванс след първия манш на слалома в Земеринг

Преследващата своята 80-та победа в Световната купа по ски-алпийски дисциплини Микаела Шифрин взе огормен задатък преди втория манш на петия за сезона при дамите слалом, който се организира в Земеринг (Австрия). Освен своята 80-та победа въобще, през днешния ден Шифрин може да завоюва и своя 50-ти слалом в Световната купа, с което тя ще стане първият човек с 50 победи в една дисциплинираност в Световната купа.

Американката единствена съумя да премине по трасето на пистата „ Панорама “ за по-малко от 50 секудни, финиширайки с време от 49.82. По този метод тя си обезпечи преднина от цели 0.72 секунди пред шведката Анна Свен-Ларсон. Тройката затвори друга от американките – Паула Молцън, която след положителните си класирания в двата великански слалом през вчерашния ден и оня ден още веднъж сподели положително движение в Земеринг.

Молцън единствена съумя да победи Шифрин е един от секторите на „ Панорама “, като тя даде най-хубавото време в първата секция, в която бе с 0.04 по-бърза от своята славна съотборничка. Молчън обаче не съумя да резервира темпото си в останалите браншове приключи на 0.79 зад Шифрин.

Четвърта и пета се подредиха германката Лена Дюр и словачката Петра Влъхова, които бяха със надлежно 0.80 и 1.01 по-бавни от Шифрин. Победителката от последния слалом в Световната купа в Уенди Холденър се класира шеста в първия манш в Земеринг с пасив от 1.02 по отношение на първото място.

Голямата жертва на първия манш бе международната шампионка в дисциплината от 2021 година Катарина Лийнсбергер. Австрийката позволи неточност още в началните порти на трасето и загуби повече от 5 секунди и изцяло разумно не се класира за второто втурване по-късно през днешния ден. Лийнсбергер беше и единственият действителен късмет на домакините от Австрия за освен това в днешното съревнование.

Вторият манш на петия за сезона слалом в Световната купа по ски-алпийски дисциплини при дамите стартира в 19:30 часа българско време довечера, като той ще се организира под изкуственото осветяване на „ Панорама “. Състезателката с най-заден стартов номер, която се класира за него е австрийката Лиза Хьорхагер, която даде 25-то време, макар че започва с №55. Топ 30 затвори британката Чарли Гест, чийото пасив по отношение на Шифрин е 3.62 секунди.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР