Препаратът против грип „Фавипиравир (известен и като „Авиган) е показал

...
Препаратът против грип „Фавипиравир (известен и като „Авиган) е показал
Коментари Харесай

Китай обяви кое е лекарството, което лекува коронавирус

Препаратът срещу грип „ Фавипиравир " (известен и като „ Авиган " ) е посочил клиническата си успеваемост при лекуване на заболяване, провокирано от новия тип ковид. Информация за това заяви ръководителят на Центъра по биотехнологии към Министерството на науката и техниката на Китай Чжан Синмин.

„ Фавипиравир " към този момент е минал клиничните проби, които са посочили добра успеваемост в лекуването на ковид, показа той. Пациентите, третирани с този препарат, са се излекували по-бързо, положението на белите им дробове се е възстановило доста по-бързо, в сравнение с при останалите.

Препаратът е утвърден за продажба в Япония през 2014 година и досега няма данни за странични резултати.

При пациенти, третирани с „ Фавипиравир " негативни проби на ковид са получени още на четвъртия ден след началото на лекуването, до момента в който при останалите са били нужни приблизително към 11 дни. Наблюдава се и доста по-добро положение на белите дробове у всички третирани с препарата пациенти.



Отчитайки сигурността, успеваемостта и достъпността на препарата, откривателите предлагат на лекарите публично „ Фавипиравир " и оферират той да бъде включен колкото е допустимо по-скоро при лекуването на инфектирани с ковид, се споделя в известието.

Препаратът „ Фавипиравир " е създаден от японската корпорация „ Fujifilm Holdings " за лекуване на грип. По-рано той е употребен дейно в битката с ебола.

Източник: Dariknews.bg
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР