Преобръщането на водачеството в шампионата след миналия кръг в Германия

...
Преобръщането на водачеството в шампионата след миналия кръг в Германия
Коментари Харесай

Хамилтън може да се окаже недостижим до края на сезона

Преобръщането на водачеството в шампионата след предишния кръг в Германия може да направи Хамилтън несломим. Това е мнението на международния първенец във Формула 1 за 1997 Жак Вилньов.

Миналия уикенд на " Хокенхайм " Люис записа невъзможна победа, стартирайки 14-и, до момента в който Фетел отпадна. Вилньов съпостави това катурване с повратния миг през предишния сезон, който беше през септември в Сингапур. Тогава Ферари отново бяха по-силни, само че Фетел отпадна в злополука на старта с Райконен и Верстапен и Мерцедес сграбчиха успеха. Хамилтън получи страхотна убеденост в идващите стартове и си обезпечи купата два кръга преди края.

" Люис беше сплескан и депресиран преди надпреварата, смяташе, че всички го ненавиждат – по този начин се държеше. След това, обаче, взе 25 точки – тъкмо като в Сингапур предходната година. След Сингапур за 3-4 надпревари беше в ужасно психическо предимство и стана безусловно несломим. Може би и в този момент ще стане по този начин ".

Вилньов разяснява, че грешката на Фетел в Германия е изцяло разбираема.

" Лесно да гледаш в профил и да кажеш: " каква глупава неточност ". Но при такива условия е доста елементарно да я допуснеш. Ти си водач, пред теб няма никой за съпоставяне. Ако си втори или трети – водиш се по останалите. Кими, да вземем за пример, беше понижил ".

Бившият канадски водач не пропусна да разяснява и отборните заповеди в Мерцедес.

" Какво има да се ядосват хората? Отборите се пробват да завоюват шампионата и вършат всичко, каквото е належащо. Задължен си да имаш две коли с идентични спонсори. Ако двата болида бяха разнообразни, то тогава не може да даваш отборни заповеди. Много е просто. Но при подобен висок залог не става без заповеди ".

https://t.co/AXMk0rBXmF - Villeneuve: Hamilton may now be 'unbeatable' after Germany win https://t.co/egHlLrxfkS pic.twitter.com/sdGP7NnUx4
— Live #F1 News (@LiveF1News) 25 юли 2018 година Снимка: ©Getty Images

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР