Преобладаващото мнозинство от американците (70%) смятат, че искането на президента

...
Преобладаващото мнозинство от американците (70%) смятат, че искането на президента
Коментари Харесай

За 70% от американците действията на Тръмп за Украйна са грешни

Преобладаващото болшинство от американците (70%) считат, че настояването на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп към задграничен водач да проверява негов политически съперник, което лежи в основата на следствието за импийчмънт на Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ), е неверно. Това демонстрира ново изследване на Ipsos за ABC News.

Малко болшинство от американците (51 процента) считат, че дейностите на Тръмп са били по едно и също време неправилни и той би трябвало да бъде импийчнат и отхвърлен от служба. Но единствено 21 % от американците споделят, че наблюдават чуванията по процедурата за импийчмънт.

В допълнение към 51-те %, още 19 на 100 считат, че дейностите на Тръмп са били неверни, само че че той би трябвало или да бъде импийчнат от Камарата на представителите, само че да не бъде отхвърлен от служба, или да не бъде нито импийчнат от Камарата на представителите, нито открит за отговорен от Сената. Проучването също по този начин е открило, че един на всеки четирима американци (25%) считат, че Тръмп не е сторил нищо неприятно.

Все отново съвсем един на всеки 3,32 % са показали, че са стигнали до твърдото решение за импийчмънт на президента преди да излезе новината за телефонния диалог на Тръмп през юли с украинския президент Володимир Зеленски, в който Тръмп прикани украинския си сътрудник да проверява някогашния вицепрезидент Джо Байдън и сина му Хънтър.

Демократите от Камарата на представителите проверяват дали администрацията на Тръмп е задържала близо 400 млн. $ помощ и е дала обещание среща в Белия дом сред двамата държавни глави в подмяна на следствие на политическия съперник на президента Джо Байдън и неговия наследник поради членуването му в борда на шефовете на украинската енергийна компания Burisma.

Като цяло 58 % от американците споделят, че наблюдават чуванията доста от близко или ненапълно от близо (съответно 21% и 37%), а 21% споделят, че твърдо са заели позицията за импийчмънт след първата седмица на обществените чувания. Сред тези, които са споделили това, 60% считат, че Тръмп би трябвало да бъде импийчнат и отхвърлен от служба.

От тези, които наблюдават доста в детайли чуванията в Камарата на представителите, 67% считат, че дейностите на Тръмп са били неправилни и той би трябвало да бъде импийчнат и отхвърлен от служба.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР