Премиерката на Нова Зеландия се опита днес да успокои недоволството

...
Премиерката на Нова Зеландия се опита днес да успокои недоволството
Коментари Харесай

Край на Covid протеста в Уелингтън

Премиерката на Нова Зеландия се опита през днешния ден да успокои недоволството от бавното разхлабване на пандемичните ограничавания в страната, откакто през вчерашния ден полицията разчисти траялия седмици протестен лагер пред Народното събрание, въодушевен от канадския „ Конвой на свободата “, съобщи Ройтерс.

Части за битка с безредиците влязоха в конфликти с стачкуващите през нощта против сряда и сложиха завършек на окупацията на законодателния орган.

На специфична сесия на Народното събрание, отдадена на митинга, който бе най-изпълнената с принуждение сходна акция от десетилетия, Ардърн даде обещание нещата да се трансформират, въпреки че не се ангажира с съответни периоди.

„ Нашите хора се прибират вкъщи. Скоро и туристите ще се завърнат. Ваксинационните пасове, наложителните ваксини и рестриктивните мерки ще се трансформират. Има причина да сме обнадеждени “,

Проучване, оповестено на 18 февруари, разкри, че 30% от интервюираните поддържат митингите и към същият % са срещу политиката на Ардърн за наложителна имунизация.

Самата тя отхвърли да се среща с протестиращи, защото стачкуващите прибегнали към принуждение и заплашване.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР