Премиерите на Полша, Чехия и Словения заминават днес за Киев

...
Премиерите на Полша, Чехия и Словения заминават днес за Киев
Коментари Харесай

Премиерите на Полша, Чехия и Словения заминават за Киев

Премиерите на Полша, Чехия и Словения отпътуват през днешния ден за Киев за диалози с президента и премиера на Украйна. Това излиза наяве от известие на уеб страницата на полския министър председател, съобщи ТАСС, съобщи Факти.

„ Председателят на Министерския съвет Матеуш Моравецки и заместител министър-председателят на Министерския съвет, ръководителят на комисията по национална сигурност и защита Ярослав Качински, дружно с чешкия министър председател Петр Фиала и словенския министър председател Янез Янша, пътуват през днешния ден за Киев като представители на Европейския съвет, с цел да се срещнат с президента на Украйна Володимир Зеленски и министър-председателя на Украйна Денис Шмигал.

„ Целта на визитата е да удостовери безусловната поддръжка на целия Европейски съюз за суверенитета и независимостта на Украйна, както и да показа необятен пакет от поддръжка за украинската страна и общество “, се споделя в известието. Отбелязва се, че пътуването е в съгласие с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Международната общественост е осведомена за визитата на делегацията посредством интернационалните организации, в това число Организация на обединените нации.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР