Премиерата на Samsung Galaxy S9 мина преди броени дни, но

...
Премиерата на Samsung Galaxy S9 мина преди броени дни, но
Коментари Харесай

Galaxy Note 9 - всички слухове на едно място



Премиерата на Samsung Galaxy S9 мина преди броени дни, само че машината за клюки продължава да работи с цялостна мощ. Точно като по часовник започнаха да се появяват разнообразни " изтекли " данни за идващия флагман от Note серията - Galaxy Note 9 . Ето какво знаем до този миг:
Вграден в екрана датчик за пръстови отпечатъци?
За страдание, последните клюки от Минг-чи Куо накланят везните против сходно решение. Според вътешна информация, софтуерни компликации ще попречат на Samsung да сложи датчика под екрана (проблеми с работата при разнообразни защитни пластове или протектори за дисплея) и той ще бъде изместен под задните камери - по аналог с S9 Plus.
Дисплей
Съдейки по философията на корейците при S9 - има огромна възможност Note 9 да употребява същия екран като своя предходник. Което по никакъв метод не е нещо неприятно - въпреки всичко AMOLED панелите във флагманите на Samsung са може би най-хубавите на пазара. Най-вероятно ще забележим същия 6,3-инчов Infinity екран с малко по-събрани рамки и отношение 18,5:9.

Спецификации и хардуер
S9 беше първият телефон, който работи с новия чипсет на Qualcomm - Snapdragon 845 , тъй че е съвсем 100% несъмнено, че Note 9 ще употребява същата платформа. Това, което може да се промени, е RAM и вградената памети. Samsung усилиха RAM-a на Galaxy S9 Plus до 6GB, което го изравнява с Note 8, това пък от своя страна допуска смяна до 8GB при Note 9 . Вградената памет най-вероятно ще остане 64GB, въпреки че Samsung към този момент създават VNAND памети с размер на чипа 512GB. Много би ни се желало да забележим сходни стойности на вградена памет в телефон, само че аргументите сходно нещо да се бави, най-вероятно са политически - кой би си купувал SD карта, в случай че имаше половин терабайт вградена памет.

Поддръжката на гореспоменатите SD карти най-вероятно ще се усили от 256GB до 400 , a батерията на Note 9 би трябвало да остане в рамките на 3500 mAh. Samsung не са склонни да опитват и поемат опасности тъкмо в този проект, след фиаското с експлоадиращите акумулатори на Note 7.

Bixby
Умният помощник на Samsung ще остане - дружно с хардуерния бутон. Това може да идва като разочарования за доста консуматори, само че е изцяло логически ход от страна на корейците. В изявление пред ZDNet, от Samsung оповестиха, че тестват втората версия на Bixby, която ще има по-дълбока интеграция с останалите умни джаджи на компанията - тв приемници, домашен уреди, фитнес гривни и часовници.
S Pen писалката
Капацитивната химикалка несъмнено е една от запазените марки на Note серията, а Samsung се пробват да развиват аксесоара във всеки нов модел. Макар че няма доста елементи за това какви ще са подобренията в Note 9, някои патенти допускат, че компанията се пробва да усъвършенства едновременната работа на писалката и стандартното допиране с пръст, както и прехода сред тях.

Камерите
Спекулациите тук не са доста и са изцяло разумни - след представянето на камерата с двойна апертура в Galaxy S9 Plus и режима Super Slow-mo , без подозрение тези функционалности ще намерят място в системата камери на Note 9. Има нищожна информация и за мегапикселите, като се допуска, че Samsung ще преминат от 12 към 16 мегапикселови датчици.
Цена
Най-лесната част от уравнението - цената на Galaxy Note 9 сигурно ще бъде по-висока от 1000 $ . Колко тъкмо по-висока най-вероятно ще разберем на 15-и септември - предходната година по същото време се появи Note 8 на цена от 950 $.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР