Премиерата на новото ХС40 разкрива нов етап от развитието на

...
Премиерата на новото ХС40 разкрива нов етап от развитието на
Коментари Харесай

Volvo стряска конкурентите с пълна SUV-гама след появата на XC40

Премиерата на новото ХС40 разкрива нов стадий от развиването на Volvo – за първи път в историята си шведската компания може да се похвали с три SUV модела в най-бързо растящия сегмент в автомобилната промишленост. Volvo XC40 е построено на новата платформа CMA (Compact Modular Architecture), която ще бъде в основата и на всички бъдещи модели от серията 40, в това число напълно електрическите коли. Разработена взаимно с Geely, CMA обезпечава на компанията нужните за този сегмент икономии.

От позиция на технологиите, ХС40 идва с влиятелните системи за сигурност, съгласуваност и инфотеймънт, познати от сериите 90 и 60 на Volvo. Тези новаторски технологии трансформират ХС40 в един от най-добре оборудваните компактни SUV коли на международния пазар. Те включват Volvo системата за сигурност City Safety, системата за подкрепяне на лидера Pillot Assist, системата за предупреждаване при овакантяване на пътното платно Run-off Road protection and mitigation, Cross Traffic alert както и 360-градусова камера, която оказва помощ на лидера да маневрира при паркиране в тесни градски пространства.

ХС40 е основан с коренно нов метод към пространството вътре в колата. Иновативният му интериорен дизайн е особено планиран да обезпечи на пасажерите повече функционално място за техните движимости – в профил на вратите и под седалките, в това число особено място за мобилния телефон с опция за безжично зареждане, специфична сгъваема окачалка за дребни пликове и покупки, както и преносим панер за боклуци в централната подпора.

В началото на производството Volvo XC40 ще се предлага с дизелов мотор D4 и бензинов 4-цилиндров Т5 Drive-E. Други задвижващи системи, в това число хибридни версии и електрически разновидности, ще бъдат добавени на по-късен стадий. ХС40 е първият Volvo модел, който ще се предлага и с 3-цилиндров мотор.

Производството на новото Volvo XC40 стартира през ноември в Гент, Белгия.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Четете още:

В Европа започва голям план за самостоятелни машини

Карлос Гон желае Алиансът да продава по 14 млн. коли годишно

Range Rover Velar се класира непосредствено за финала на най-престижния шампионат (тест драйв)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР