Премиерата на новия филм от поредицата за агент 007 Бонд

...
Премиерата на новия филм от поредицата за агент 007 Бонд
Коментари Харесай

Кой е истинският Джеймс Бонд?

Премиерата на новия филм от поредицата за сътрудник 007 „ Бонд 25 “ наближава – ще можем да гледаме последното преобразяване на Даниел Крейг през ноември. Актьорът разгласи, че с тази роля поставя завършек на присъединяване си в шпионските филми. И до момента в който към момента се спекулира кой ще заеме неговото място, стана ясно, че Джеймс Бонд в действителност е съществувал.

Той в действителност е бил английски сътрудник на име Джеймс Алберт Бонд, изпратен в Полша през 60-те години на предишния век като разузнавач в Студената война. Заемал е позицията на помощник на военното аташе във Варшава, а полското разузнаване го следяло от близко. Информацията за съществуването на Бонд идва от Полския институт за национална памет. От него разбираме и че приликите на същинската персона и измисления воин не са единствено в името и произхода – в действителния живот Бонд също се радвал на огромно женско внимание.

„ Официалната му служба е секретар архивист на военното аташе на английското посолство. Пристигането на подобен прочут сътрудник не остана неусетно от чиновниците на отдел II (контраразузнаване) на Министерството на вътрешните работи. Създадено е дело за оперативно наблюдаване с кодово име „ Samek “ и той е подложен под непоколебим контрол “, описват от полското Министерството на вътрешните работи. „ Установихме, че Бонд е приказлив, само че доста внимателен и се интересува от дами. Не са открити контакти с полски поданици. През октомври и ноември 1964 година отпътува за провинциите Белосток и Олщин, с цел да проникне във военните уреди “, допълват от министерството.



Все отново не е ясно дали същинският Бонд е въодушевил основаването на фикционалния воин или е необикновено съвпадане. Първият филм от  шпионската поредност излиза през 1962 година с името „ Доктор Но “, а основната роля е поверена на Шон Конъри. Неговият воин е основан на едноименния разказ от Иън Флеминг, а сюжетът се развива в Ямайка.

Истинският Бонд е изпратен на задача в Полша на 18 февруари 1964 година, по тази причина и има съмнения, че това е било просто задявка на английските служби с полското разузнаване.

 
Кой е новият Джеймс Бонд?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР