Премиерата на най-новия филм на проф. Георги Дюлгеров Записки по

...
Премиерата на най-новия филм на проф. Георги Дюлгеров Записки по
Коментари Харесай

Записки по едно предателство - премиера на най-новия филм на Георги Дюлгеров

Премиерата на най-новия филм на проф. Георги Дюлгеров " Записки по едно изменничество " е довечера. Филмът е основан напълно върху събитията към експлоадирането на Априлското въстание през призмата на другарството сред Захарий Стоянов и Георги Бенковски.

Лентата е продукция на Българската национална телевизия, а всички фенове ще могат да я гледат в кината от 29 септември.

Филмът е историята на едно изменничество, което води до гибелта на Георги Бенкоски. Целият екип от самото начало се придържа към меродавност на епохата, с цел да пресъздаде всеки подробност. Това е вторият опит, да снима историята.

" Мечтата за този филм е отколешна. Ще кажа, че съм го направил с душа, че обичам и Захари Стоянов, и актьорите си, които играят съгласно мен доста хубаво ", сподели режисьорът проф. Георги Дюлгеров.

В функциите на Георги Бенковски и Захари Стоянов влизат младите артисти Пламен Димов и Иван Николов.



" Колко е правдиво като историческа персона, ние се придържаме към описанията, които имаме в тази книга ", уточни Пламен Димов.

" Предателят в нашия филм дядо Въльо си остава плебей и след Освобождението ", сподели Иван Николов.

Ключов воин е и артистът Ивайло Христов, който се превъплъщава в ролята на предателя на Бенковски - Дядо Вълю. Едно от провокациите за актьорите е, че приказват на три разнообразни локални диалекта,които са разказани в записките. А с цел да се запазят достоверността униформите на Бенковски са идентични с истинските.



" Униформата на Бенковски е шита на ръка ", сподели Димов.

" Снимахме в планина, в гора, газихме в реки, снимахме в пещера, на коне и с оръжия. Това извънредно доста ни оказа помощ да се потопим в една достоверна среда ", описа Иван Николов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР