Премиерът реагира на думите на президента за намаляването на партийните

...
Премиерът реагира на думите на президента за намаляването на партийните
Коментари Харесай

Премиерът Борисов наблюдава военното учение в Шабла

Премиерът реагира на думите на президента за намаляването на партийните дотации. В Шабла Бойко Борисов следи взаимното обучение на българските военновъздушни сили с представители на въоръжените сили на Сърбия и Съединени американски щати.

По време на демонстрациите министър председателят Борисов разяснява думите на президента, че намаляването на дотациите " задушава " опозиционните партии преди изборите.
Бойко Борисов, министър-председател: Местният избор е чак октомври. Две години можеше президентът Радев да приказва против Слави Трифонов. Не съм го чул да се обади.
И в случай че в медиите президентът и министър председателят си разменят остри реплики, то в персонален проект Борисов и Радев съблюдават положителния звук.
Бойко Борисов, министър-председател: Президентът сутринта се обади да ми честити и вика - щях и аз да дойда днеска, само че ще отида в Унгария, и вика - щяхме да го минем за фойерверки за рождения ден. На смешка по този начин се посмяхме.
Официалните лица бяха посрещнати на зенитния полигон в Шабла с тържествена гала.
 © БГНЕС
След стрелбите, гостите показаха общо мнение, че тези учения са значими за дипломацията и външната политика.
Бойко Борисов, министър-председател: " До през вчерашния ден, дето се вика, са се сваляли самолети, до през вчерашния ден сме били във войни, в този момент днеска всички дружно упражняваме, демонстрираме своите качества, демонстрираме това, което имаме и несъмнено... стигаме до заключението, че би трябвало да живеем в мир, а не във война... " Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: Доволен съм от резултатите. Подготвени са, а и както сподели министър председателят, в сходни взаимни учения се подкрепят и дипломатическите старания на държавното управление.Александър Вулин, министър на защитата на Република Сърбия: Малко са страните по света, които знаят какво е война и тъкмо по тази причина нашата цел е мирът. Изключително значимо е да имаме положителни връзки с българите и с останалите страни и да има непоклатимост на Балканите.Джъстин Фридман, заместник-посланик на Съединени американски щати: Заедно сме по-силни. Трябва да работим, да споделяме опит и да образоваме хората си дружно. Само по този начин ще реализираме високи резултати в защитата.
От военното министерство оповестиха, че при осъществяване на служебните си отговорности по време на учението е умрял 36-годишният старши матрос Живко Добрев. Вероятната причина за гибелта е инфаркт.

Основен акцент в учението „ Шабла 2019 " е повишение на координацията сред обособените армии и обмяна на опит.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР