Премиерът на Великобритания Борис Джонсън яростно защити пред парламента решението

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън яростно защити пред парламента решението
Коментари Харесай

Борис Джонсън : Локдаунът е единственото решение

Премиерът на Англия Борис Джонсън гневно отбрани пред Народното събрание решението си да вкара цялостен локдаун в Англия на фона на стремглаво увеличение на инфекциите с SARS-CoV-2 в страната, съобщи организация БГНЕС.

Излизайки пред Долната камара министър председателят увери, че става въпрос за победа в конкуренцията сред имунизацията и ковид и по този метод да се спасят животи, оповестява „ Дойче Веле “ “Ние се надпреварваме да имунизираме уязвимите хора по-бързо, в сравнение с е належащо на вируса да доближи до тях”, сподели Джонсън за мярката, оповестена в понеделник и към този момент приложена във вторник. “Но в случай че ще спечелим това съревнование би трябвало да дадем на армията си от ваксинатори допустимо най-голямото предимство” и “за да го създадем, би трябвало още веднъж да останем у дома”, добави той.

Джонсън съобщи, че няма “друга възможност”, с изключение на да затегне рестриктивните мерки, което включва затваряне на учебни заведения, заради скока в случаите с новия вариант, открит в страната, заради огромния брой инфекции и че отпущането на ограниченията ще бъде последователно. Консервативният водач, който показа причините си пред парламентаристите, които ще прегледат въпроса със задна дата, увери, че ограниченията ще бъдат преразглеждани непрестанно и че ще има законово обвързване да бъдат отстранени, когато към този момент не са нужни.

“Намираме се финалната права, която става по-трудна вследствие на новия щам”, призна министър председателят. Въпреки враждебността на някои депутати от същия бранш като Джонсън, новите ограничавания сигурно ще имат огромно болшинство с помощта на поддръжката на лейбъристката съпротива, която от дни настояваше за ново блокиране. Пионер на западните страни във имунизационната акция, почнала на 8 декември, Англия към този момент е ваксинирала 1,3 милиона души (1,1 милиона в Англия) с имунизациите, създадени от „ Pfizer / BioNTech “ и „ AstraZeneca / Оксфорд “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР