Премиерът на Великобритания Борис Джонсън се бори за политическото си

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън се бори за политическото си
Коментари Харесай

Борис Джонсън се бори за политическото си оцеляване

Премиерът на Англия Борис Джонсън се бори за политическото си оцеляване, откакто двама от най-хубавите му министри нападнаха управлението му и подадоха оставки.
Саджид Джавид, министър на опазването на здравето на Англия
Министърът на финансите Риши Сунак и на опазването на здравето Саджид Джавид подадоха оставките си в границите на 10 минути един след различен, последвани от лавина от зам. министри и младши админи. Критиците на кабинета обявиха, че това е " край " за министър-председателя, до момента в който лейбъристите обявиха, че ръководената от него партия е корумпирана.

Джонсън даде да се разбере, че възнамерява да остане на поста си, защото се пробва да укрепи държавното управление си с метаморфоза на кабинета.

Той назначи Надим Захауи за нов финансов министър, а началникът на кабинета на министър-председателя, Стив Баркли, стана министър на опазването на здравето на мястото на напусналия Джавид.

Британският министър председател, който е изправен пред най-сериозната рецесия на управлението в досегашния си премиерски мандат, ще бъде подложен на спомагателен напън по-късно през днешния ден, когато ще се изправи пред депутатите по време на въпросите към министър-председателя.

Той би трябвало да даде показания и пред Комитета за връзка - група депутати, които ревизират политиката и решенията на държавното управление.

След като се отдръпнаха, нито господин Джавид, нито господин Сунак се изрекоха обществено, само че техните писма за оставка бяха мощно сериозни към премиера.

Джавид предизвести, че управлението не " работи в народен интерес ", а Сунак съобщи, че обществеността чака държавното управление да бъде ръководено " вярно, умело и съществено ".
Риши Сунак
Лидерите на опозиционните партии приканиха министрите от кабинета да се причислят към двойката и да подадат оставка, а водачът на лейбъристите сър Киър Стармър съобщи, че е подготвен за предварителни парламентарни избори. Депутатът от Консервативната партия Андрю Мичъл съобщи пред BBC Newsnight, че за господин Джонсън всичко е " свършило ", като съобщи, че " той няма нито характера, нито темперамента да бъде наш министър-председател " - и единственият въпрос е какъв брой дълго ще продължи неговото ръководство.

Нито един народен представител от торите до момента не се е оповестил намерено срещу министър-председателя и няколко министри се сплотиха към премиера, в това число външният министър Лиз Тръс - един от евентуалните кандидати да го размени като водач на торите.

Тя съобщи, че е " 100% зад премиера ", а министри от кабинета, измежду които Доминик Рааб, Майкъл Гоув, Тереза Кофи и Бен Уолъс, също показаха, че ще останат в държавното управление./БГНЕС, Би Би Си

Лондон / Великобритания
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР